Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Medzi TOP účastníkmi podujatia sú Sheryl Sandberg, COO spoločnosti Facebook a Christian Sewing, CEO Deutsche Bank.

CMS, jedna z top desiatich medzinárodných právnických kancelárií na svete, v spolupráci s najčítanejším nemeckým týždenníkom Die Zeit, bude dnes 23. januára vo švajčiarskom Davose organizovať diskusiu o súčasných trendoch vo svete biznisu. Tohtoročným hlavným motívom diskusie je „Sila platformy: nový podnikateľský model“.

Súčasťou podujatia bude exkluzívna diskusia so Sheryl Sandberg (Chief Operating Offer spoločnosti Facebook) na tému, ako Facebook úspešne zaviedol novú platformu podnikateľského modelu. Ďalej vystúpi Christian Sewing (Chief Executive Officer spoločnosti Deutsche Bank), ktorý poskytne informácie o tom, ako inovácie v digitálnom svete a nové podnikateľské modely v budúcnosti radikálne zmenia podnikanie bánk.

Pretváranie globálneho obchodu

Vďaka svojej schopnosti vytvárať širokú škálu sietí užívateľov a znižovať náklady na podnikanie majú nové platformy neuveriteľný úspech. Sedem z desiatich najväčších spoločností na svete už dnes používa platformové modely. Päť z nich má sídlo v USA, zatiaľ čo ostatné dve sú v Číne. Európa ostáva ďaleko za týmito krajinami.

Dóra Petrányi, Technology, Media and Communications Partner v CMS, si myslí, že tento stav by sa mohol zmeniť: „Ďalšia etapa vývoja bude zahrňovať prechod od informácií a spotrebných výrobkov smerom na priemysel a finančné služby. Ide o odvetvia, v ktorých v Európe existuje dostatočné množstvo odborníkov a prevádzkovatelia majú tak možnosť opätovne uplatniť platformy novými spôsobmi. Je to pre Európu skutočne zaujímavá príležitosť, ako byť priestorom pre prípravu a zavedenie novej obchodnej agendy.“

Súčasťou odbornej diskusie v Davose budú aj Craig Dawson (Executive Partner, IBM Automation Platform Leader Europe), Olivier Grémillon (viceprezident, Booking.com), Prof. Annabelle Gawer (Chaired Professor in Digital Economy, Surrey Business School; Director, Surrey Centre of Digital Economy) a Dóra Petrányi. Účastníci panelovej diskusie budú hovoriť o vývoji platforiem, ako aj o tom, či sa európske spoločnosti majú šancu stať lídrami tejto časti ekonomiky.

Cornelius Brandi, Executive Chairman v CMS, povedal: “Vo všetkých odvetviach musia spoločnosti radikálne premýšľať o rôznych spôsoboch, ako poskytovať svojim klientom služby pomocou moderných technológií tak, aby im na svetových trhoch zabezpečili konkurencieschopnosť. Vzhľadom k tomu, že sa od základu menia podnikateľské modely a spôsoby predaja tovarov a poskytovania služieb, bude dôležitá aj podpora zo strany vlád. Ide najmä o investície do získavania digitálnych zručností a zabezpečenia vhodnej legislatívnej regulácie v oblasti využívania dát.“

Diskusiu môžete sledovať on-line v stredu 23. januára od 15.00 do 17.00 hod. na webovej stránke spoločnosti CMS.

 

Značky: