Samsung Galaxy Z Flip6 má prekonať veľkosťou vonkajšieho displeja aj konkurenciu.

Displeje sú pri skladateľných smartfónoch azda najpodstatnejšou súčasťou výbavy. Či už ide o ich kvalitu, prevedenie alebo veľkosť, používatelia si na nich dávajú záležať, čo si uvedomuje aj juhokórejská spoločnosť Samsung. Tá má do budúceho roka veľké plány, keďže tieto modely ponúknu väčšie displeje. V prípade jedného telefónu dokonca vieme, akú veľkosť displeja má Samsung zvoliť.

Známa je teda veľkosť displeja modelu Samsung Galaxy Z Flip6, ktorý tento rok prešiel výrazným vylepšením práve v oblasti toho vonkajšieho displeja. Stal sa po novom väčší, dá sa teda využívať na viacero úkonov. Svojej šance sa chytili aj vývojári aplikácií, ktorí začali aplikácie pre takýto displej prispôsobovať. Budúci rok nás teda opäť čaká vylepšenie.

Samsung Galaxy Z Flip6 získa výrazné vylepšenie

Ross Young, známy leaker sa tentokrát na sociálnych sieťach venoval pripravovaným skladateľným telefónom od Samsungu. V príprave sú už štandardne dva modely, teda Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6. Oba tieto smartfóny majú podľa leakera ponúknuť väčšie displeje, konkrétne veľkosti však leaker nešpecifikoval. Upresnil však na vonkajší displej flipového modelu, ktorý má byť najväčším na trhu.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Tohtoročný model, teda Galaxy Z Flip5 vo svojej výbave priniesol 3,4-palcový vonkajší displej a konkurenčná Motorola Razr 40 Ultra zasa 3,6-palcový displej. Tieto veľkosti sú pritom už dnes dostatočne veľké na to, aby s nimi dokázali používatelia niečo spraviť. Pripravovaný Samsung Galaxy Z Flip6 však má prísť s až 3,9-palcovým displejom na vonkajšej strane. Touto veľkosťou by teda Samsung prekonal akúkoľvek konkurenciu v tejto oblasti.

Veľa informácií o smartfónoch zatiaľ nie je známych

Pripravované skladateľné smartfóny od spoločnosti Samsung sú zatiaľ vo veľkej miere zahalené. Informácie o telefónoch nevychádzajú na povrch tak často, ako napríklad o modeloch zo série Galaxy S24, ktorá príde na trh už začiatkom budúceho roka. Samsung však zatiaľ v tichosti pracuje aj na modeloch Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, ktoré sa však predstavia až približne v polovici budúceho roka.

Jedným z predchádzajúcich únikov o telefónoch však je, že Samsung Galaxy Z Flip6 by mal získať vylepšenie aj v oblasti fotoaparátu. Doteraz tieto modely vo svojej výbave ponúkali len 12 Mpx snímače fotoaparátu, no ďalšia generácia by mala prejsť na 50 Mpx snímače rovnako, ako je to v prípade druhého typu skladateľných smartfónov od Samsungu.

Zdroj: X (@DSCCRoss), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.