Samsung si pre sériu Galaxy S24 nechal zaregistrovať ochranné známky.

Plány Samsungu o tom, že sériu Galaxy S24 chce posunúť na ďalšiu úroveň v porovnaní s konkurenciou, sú známe už dlhšiu dobu. V pripravovanej vlajkovej sérii smartfónov totiž bude možné vidieť rôzne AI funkcie, aké sa ťažko hľadajú v telefónoch iných spoločností. Tieto plány však teraz Samsung potvrdil pri vypĺňaní žiadostí o zavedenie ochrannej známky pre dva termíny.

24. novembra v Európskej únii a Veľkej Británii tak juhokórejský výrobca smartfónov a inej elektroniky požiadal o to, aby sa zaviedli dve ochranné známky, ktoré sa spájajú s termínom AI. Tieto známky by mala spoločnosť vedieť využiť práve pri sérii Galaxy S24. Pripravované telefóny teda budú pravdepodobne ešte lepšie, ako ktokoľvek čakal.

Samsung to s AI myslí vážne

Umelá inteligencia sa nachádza dnes na každom kroku a nielen v podobe rôznych aplikácií, ale stáva sa aj súčasťou operačných systémov. Celé toto šialenstvo odštartoval pravdepodobne AI chatbot ChatGPT, po ktorom sa vrece s podobnými nástrojmi a pokusmi zakomponovať AI ako keby roztrhlo. Na rovnakú vlnu má teraz nabehnúť aj Samsung, ktorý si nechal zaregistrovať hneď dve ochranné známky.

Tieto ochranné známky majú niesť označenie AI Phone“ a „AI Smartphone. Takýto prívlastok by mali mať pri sebe práve modely zo série Galaxy S24. Či sa však Samsungu podarí tieto ochranné známky aj získať, zatiaľ nie je známe. Dôvodom je najmä to, že znejú dosť všeobecne a ako EÚ, tak aj Veľká Británia, ich nemusí spoločnosti venovať.

Predstavenie smartfónov už čoskoro

O pripravovaných modeloch zo série Galaxy S24 počujeme čoraz častejšie. Jedným z únikov, ktoré nedávno obleteli svet, sú aj fotografie modelu Galaxy S24 Ultra. Samsung však svoje vlajkové lode plánuje predstaviť už 17. januára, ako to naznačujú posledné špekulácie. Pripravované telefóny by mali zakomponovať aj AI, no zatiaľ nevieme v akej miere. Bližšie informácie sa pravdepodobne dozvieme až na danom predstavení nových smartfónov.

Zdroj: sammobile.com, galaxyclub.nl

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.