Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

 Divízia Elektrického náradia Bosch Professional plánuje prevziať takmer 50 % akcií spoločnosti FerRobotics Compliant Robot Technology GmbH, jedného z popredných svetových poskytovateľov v oblasti kontaktnej automatizácie, so sídlom v rakúskom Linzi a distribučnými miestami v USA a Číne.

Zmluvy so spoločnosťou FerRobotics boli podpísané 29. septembra 2023. „Plánovaným kapitálovým podielom v spoločnosti FerRobotics otvárame nové trhové segmenty v oblasti príslušenstva a systematicky podporujeme svoj rast,“ hovorí Thomas Donato, prezident divízie Elektrického náradia. „V centre našich záujmov je vždy koncový užívateľ, čo je jedným z dôvodov akvizície s FerRobotics. V kombinácii s naším jedinečným portfóliom brusív pre priemyselné aplikácie rozvíjajú roboty vybavené hmatovou citlivosťou svoj plný potenciál a vytvárajú maximálnu pridanú hodnotu.“

Spoločnosť FerRobotics v súčasnosti zamestnáva približne 50 zamestnancov a v aktuálnom finančnom roku očakáva dvojciferný miliónový obrat. Kúpna cena nebude na základe dohody zverejnená. Akvizícia podlieha schváleniu protimonopolnými orgánmi.

Spoločnosť FerRobotics spoluzaložil v roku 2006 Ronald Naderer, ktorý ju dodnes vedie ako generálny riaditeľ. Jeho víziou bolo zjednodušiť zložité procesy, odstrániť medzery v automatizácii a zvýšiť tak kvalitu výroby. „Našou technologickou kľúčovou kompetenciou sú kontaktné inteligentné automatizačné riešenia, takpovediac roboty citlivé na dotyk prsta, spoľahlivé, efektívne a užívateľsky prívetivé,“ hovorí Ronald Naderer. „Patentovaná technológia a náš sortiment výrobkov už viac ako 15 rokov prinášajú revolúciu v procesoch povrchovej úpravy pri brúsení a leštení v popredných priemyselných odvetviach a chceme, aby mali v budúcnosti ešte širšie využitie. Spolu s mojím tímom sa veľmi tešíme na spoluprácu a chceme pokračovať v úspešnom príbehu spoločnosti FerRobotics v spojení s divíziou Elektrického náradia,“ hovorí Naderer, ktorý bude v tejto novej kapitole naďalej pôsobiť ako generálny riaditeľ.

Aj pomocou tejto investície sa divízia Elektrického náradia dôrazne orientuje na budúcnosť.

Značky: