Aj predstavenie smartfónu Huawei P70 sa postupne blíži.

Ako je už zvykom, marec býva bohatý na predstavenie nových smartfónov. Na túto vlnu nových telefónov sa pridá aj spoločnosť Huawei, o ktorej sa v poslednej dobe rozpráva čoraz častejšie. Blíži sa totiž predstavenie modelového radu Huawei P70, ktorý by mohol byť nástupcom úspešnej série smartfónov v podobe Huawei P60. Jeden z tejto série pritom prišiel aj na slovenské predajné pulty a očakáva sa, že pri novej sérii by to mohlo byť rovnaké.

Na internete sa pritom už stihlo objaviť viacero špekulácií ohľadom tohto modelového radu. Medzi ne patrí aj informácia o čipsete, ktorý by mohol smartfóny poháňať a navyše by im umožnil pripojiť sa do 5G siete. Ide o čipset Kirin 9000S, ktorý možno nájsť aj v sérii Huawei Mate 60. Najnovšie sa však sústreďujeme na dizajn telefónu, ktorý sa nám opäť raz potvrdzuje.

Huawei P70 získa nový dizajn fotoaparátu

Nový únik snímky na internete odhaľuje potenciálny dizajn modelu Huawei P70. Ide o snímku ochranného krytu na telefón, z ktorého si vieme vyvodiť, ako približne bude tento telefón vyzerať. Fotoaparát sa pritom bude usporiadavať do tvaru trojuholníka a získa mierne netradičný dizajn. Ním bude môcť vystúpiť mierne z radu a odlíšiť sa tak od iných vlajkových lodí.

Ochranný obal modelu Huawei P70Zdroj: xiaomiui.net
Ochranný obal modelu Huawei P70

Modul fotoaparátu však bude pomerne výrazný a snímače by mali byť väčšie. Opäť teda odhadujeme, že pôjde o prémiový fotomobil, ktorý bude zastávať vyššie priečky v rebríčku fotomobilov DxOMark. Huawei má v tejto sfére veľmi dobrú povesť a tešíme sa, aké výsledky bude mať tento rok. Model Huawei Mate 60 Pro+ aktuálne drží prvenstvo v tomto rebríčku, no práve model P70 by ho mohol prekonať.

Oficiálne predstavenie série Huawei P70 zatiaľ nemá dátum. Podľa predchádzajúcich únikov by si však Huawei mohol zvoliť na predstavenie mesiac marec, prípadne začiatok apríla. Na výsledky sa však v každom prípade tešíme a sme zvedaví, kam to tento rok čínsky výrobca dotiahne.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.