Nebude chýbať podpora 5G.

Iba pred pár dňami sa objavili ďalšie správy o modeli Huawei P70 Pro, ktoré ukázali jeho zaujímavý dizajn. Aj tento rok sa však okrem modelu Pro predstaví aj klasický model Huawei P70, ktorý by mal byť vybavený novým čipsetom s označením Kirin 9010. Tento čip síce nebol oficiálne predstavený, ale vieme, že práce na ňom prebiehajú už veľmi dlho. Prvá zmienka o tejto čipovej sade totiž siaha až do roku 2019. Zároveň vieme, že Kirin 9010 mal byť vyrobený 3nm procesom, od čoho Huawei upustil. 

Zdá sa však, že Huawei plánuje reštartovať výrobu Kirin 9010 a predstaviť ho spolu so sériou P70. Aj preto sa očakáva, že Kirin novej generácie môže do série P70 priniesť vyšší a efektívnejší výkon v porovnaní so svojimi predchodcami. Kvôli obchodným obmedzeniam zo strany USA je však málo pravdepodobné, že tento čipset bude vyrobený spoločnosťou TSMC. A to aj napriek tomu, že Huawei stále dodáva notebooky s čipovou sadou Kirin 9006C od TSMC. Tie totiž pochádzajú zo starých zásob. 

Je tu síce aj čínsky výrobca polovodičov SMIC, ktorý vyrába 7nm Kirin 9000, ale ten je rozhodne horší ako 5nm čipsety od TSMC. Hoci aj SMIC pravdepodobne pracuje na 3nm technológii, ale je možné, že tá sa tak skoro na trhu neobjaví. Teraz je však možné pracovať aj s teóriou, že Kirin 9010 ani nemusí byť vyrobený 3nm procesom, ale Huawei iba použije existujúci názov tejto čipovej sady. Na druhej strane je tu aj pozitívna informácia, ktorá naznačuje, že séria P70 bude konečne podporovať 5G.

Render modelu Huawei P70 ProZdroj: X.com (@rodent950)
Render modelu Huawei P70 Pro

V sérii P70 by sa mal dokonca objaviť aj ultraširokouhlý fotoaparát s 1-palcovým senzorom a vysoko kvalitným objektívom 1G6P s jedným skleneným prvkom a šiestimi plastovými. V tejto súvislosti sa dokonca objavili aj správy, ktoré naznačujú, že Huawei pre fotoaparáty série P70 pripravuje aj vlastné senzory.

Predstavenie série Huawei P70 sa očakáva v marci.

Zdroj: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.