Nový dron od DJI ponúkne množstvo zaujímavých funkcií, vysoká cena ho ale predurčuje hlavne profesionálom.

Spoločnosť DJI aktuálne predstavila svoj doteraz najpokročilejší dron na natáčanie videa. Je určený pre profesionálnych filmárov, ktorí chcú výkonný stroj schopný urobiť tie najlepšie zábery. Ide o nasledovníka modelu Inspire 2, ktorý bol uvedený na trh v roku 2016.

Novinkou je zjednodušený dizajn, ktorý má zabezpečiť lepšiu mobilitu pri zložitých manévroch. Na pomoc pri letoch v členitých lokalitách vybavil výrobca model Inspire 3 deviatimi senzormi, ktoré dokážu rozpoznať prekážky vo všetkých smeroch s cieľom čo najviac umožniť pilotovi bezpečný let.

Dji Inspire 3Zdroj: DJI

Dron dokáže letieť rýchlosťou 94 km/h a na jedno nabitie zostať vo vzduchudo 28 minút, čo je o päť minút dlhšie ako Inspire 2. Nechýbajú ani rôzne pokročilé funkcie na automatizáciu dráhy letu a špeciálne možnosti snímania.

Na dosiahnutie čo najkvalitnejších záberov využíva Inspire 3 kamerový systém filmovej kvality, ktorý obsahuje úplne novú kameru Zenmuse X9-8K Air Gimbal. DJI tvrdí, že je to jeho vôbec najľahšia plnoformátová trojosová gimbalová kamera.

Dokáže zaznamenávať v rozlíšení 8K pri 25 snímkach za sekundu (CinemaDNG), alebo pri 75 snímkach za sekundu (ProRes RAW) či 4K pri 120 snímkach za sekundu pre spomalené zábery. Zlepšené bolo i natáčanie v horších svetelných podmienkach.

DJI RC PlusZdroj: DJI

Nový dron DJI sa dodáva aj s diaľkovým ovládačom profesionálnej triedy DJI RC Plus, ktorý má 7-palcový displej s jasom 1200 nitov na lepšie používanie v podmienkach s ostrým okolitým svetlom. Maximálny dosah na prenos videa je 15 kilometrov, čo je takmer dvakrát viac než u DJI Inspire 2.

DJI Inspire 3 dá predobjednať prostredníctvom webovej stránky spoločnosti od dnešného dňa (14. apríla 2023), pričom autorizovaní predajcovia by ho mali dostať do konca júna. Cena je však vysoká, ide presne o 14 999 eur.

Zdroj: Dji.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.