Ďalšia generácia stabilizátorov od DJI príde v dvoch verziách – DJI Osmo Mobile (OM) 6 a lacnejšia OM SE.

Na obrázkoch, ktoré priniesol portál Winfuture.de, vidieť, že DJI OM 6 bude mať trochu pozmenený dizajn a aj nový ovládací prvok. Je ním otočné koliesko na ľavej strane, slúžiace na citlivé ovládanie zoomovania či zaostrovania. Chýbať nemá trojosová stabilizácia a nový systém na automatické udržanie pohybujúceho sa objektu v zábere ActiveTrack 5.0.

Podobne ako súčasná generácia DJI OM 5, aj „šestka“ bude mať teleskopickú predlžovaciu tyč v rukoväti a možnosť pripojiť trojnožku na položenie celého statívu. Hmotnosť gimbalu bude 309 gramov a svorka na telefón, ktorá sa k statívu pripája pomocou magnetu, váži ďalších 31 gramov. Motory stabilizátora majú zvládnuť telefóny do 290 gramov hmotnosti.

Batéria s kapacitou 1000 mAh postačí na 6,5 hodiny prevádzky, pričom jej nabitie bude trvať 1,5 hodiny. Ide o veľmi podobné hodnoty ako pri súčasnej generácii.

Zdroj: WinFuture.de
DJI OM SE

Lacnejšia verzia DJI OM SE sa viac ponáša na súčasnú generáciu gimbalu. Na rozdiel od vybavenejšieho súrodenca nemá otočné koliesko ani predlžovaciu tyč, je ale možné pripojiť k nej statívovú trojnožku. Nosnosť telefónov je tu rovnaká, teda 290 gramov.

Zaujímavosťou je, že OM SE bude mať podstatne silnejšiu batériu s kapacitou 2600 mAh. To sa prejaví na hmotnosti (352 gramov), ale nie až tak na výdrži, ktorá bude osem hodín.

Čo sa týka cien, DJI OM 6 má po príchode na trh stáť 180 eur, čo je viac ako súčasná generácia, ktorá sa začala predávať za 159 eur a v súčasnosti sa dá zohnať aj za 129 eur. OM 6 SE údajne bude mať cenovku 110 eur (súčasná generácia OM 4 SE sa dá zohnať za 99 eur). Obidve zariadenia by mali byť predstavené do niekoľkých týždňov.

Zdroj: Winfuture.de

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.