Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Cassovar business centrum I (CBC I) v Košiciach sa rozrastá o významných nájomcov z IT sektora.

V apríli sa do budovy nasťahovala spoločnosť Erste Digital, od leta tu bude sídliť aj ESET. Výhodou najväčšieho biznis komplexu na východnom Slovensku je strategická poloha, obchodná galéria s možnosťami relaxu pre zamestnancov, ale najmä nadštandardné kancelárske priestory vybavené modernými technológiami. Cassovar postupne vytvára IT hub, vhodný pre najnáročnejšie firmy.

Komplex Cassovar v Košiciach je najväčším biznis centrom na východnom Slovensku. Tvoria ho dva objekty s kancelárskymi priestormi spojené obchodnou galériou. Administratívna budova CBC I nájomcom ponúka nadštandardné officy s modernými technológiami. Od apríla ich využíva aj IT spoločnosť Erste Digital, ktorá je technologickým ťahúňom skupiny Erste Group. 

Nadštandardný fitout kancelárskych priestorov

„Naším cieľom je vybudovať z Cassovaru IT HUB s dôrazom na reálne potreby technologických spoločností. Vytvárame atraktívne, inšpiratívne a pritom plne funkčné špičkové pracovné prostredie vhodné aj pre najnáročnejšie firmy. Investujeme do moderných technológií a administratívnu časť Cassovar business centra I prispôsobujeme potrebám nadnárodných nájomcov zo sektora IT so špecifickými požiadavkami. Preto nás teší záujem významných IT nájomcov, ku ktorým už patrí aj Erste Digital,” uviedol Jiří Baďura, predseda predstavenstva Cassovaru. 

Nájomcovia v Cassovare nájdu kvalitné zázemie, keďže komplex disponuje nadštandardným fitoutom kancelárskych priestorov. „Medzi špecifiká budovy patrí napríklad záložný zdroj elektrickej energie, ktorý je nezávislý na vonkajšej sieti. Cassovar je zároveň jedinou budovou v Košiciach, ktorá využíva moderné technológie chladenia pomocou chladiacich trámov. Samozrejmosťou našich priestorov je štruktúrovaná kabeláž či flexibilné členenie kancelárií formou mobilných priečok. Nájomcovia oceňujú aj možnosť prirodzeného vetrania či individuálnej regulácie teploty v jednotlivých priestoroch,” opísal Jiří Baďura. 

Technologicky vyspelá budova na úrovni európskych biznis centier

Spoločnosť Erste Digital svoje priestory oficiálne otvorila za účasti manažmentu Cassovaru aj rakúskeho manažmentu finančnej skupiny Erste Group. „Cassovar Business Center nás zaujal svojou výhodnou lokalitou blízko centra mesta. Nachádza sa tu široká ponuka služieb a obchodov, vďaka čomu zamestnanci ľahšie nakúpia alebo vybavia svoje denné potreby v blízkosti svojej práce. Pôsobivá je aj technologická vyspelosť budovy, ktorá ponúka kvalitné priestory na úrovni štandardov európskych biznis centier,” povedal branch manager Erste Digital Štefan Mikloš. 

V Cassovare sídlia aj ďalšie IT spoločnosti, medzi nimi napríklad softvérová firma BOOTIQ z technologickej skupiny BiQ Group. V júli sa do budovy nasťahuje aj svetový líder v oblasti IT bezpečnosti ESET. Spoločnosť tu pre svoju košickú pobočku našla nové, väčšie a modernejšie priestory, ktoré jej umožnia ďalšiu expanziu.

Strategická poloha aj služby pre zamestnancov

Objekt CBC I pozostáva z kancelárskych priestorov s výmerou 13,5-tisíc m2 a nákupnej galérie na ploche 7-tisíc m2. Najvyššie poschodie poskytuje súkromnú terasu s výhľadom na centrum mesta a v podzemí je k dispozícii 390 parkovacích státí. Nájomcovia si môžu umiestniť logo na strechu a fasádu budovy ako aj na pilier pred vchodom do kancelárskej časti. 

Cassovar je situovaný na strategickom mieste na okraji historického centra Košíc. Nachádza sa na Žriedlovej ulici a je vzdialený 5 minút pešou chôdzou od Dómu sv. Alžbety a 10 minút od hlavnej železničnej a autobusovej stanice. 

Dve business centrá spája Galéria Cassovar, určená pre retailové využitie. „Rovnako ako všetci návštevníci, aj naši nájomcovia v obchodnej galérii nájdu supermarket Fajne, výdajné miesto Alza.sk, zdravotnícke služby polikliniky AGEL aj ďalšie služby, kaviarne či reštaurácie. Najnovšie pripravujeme aj otvorenie novozrekonštruovaného wellness centra,” dodal Jiří Baďura, predseda predstavenstva Cassovaru. Podľa jeho slov v komplexe sú ešte voľné officové aj retailové priestory pre ďalších záujemcov. 

Značky: