Národná diaľničná spoločnosť v posledných dňoch realizuje opravu vozovky banskobystrickej rýchlostnej cesty R1, kde boli vykonané práce doposiaľ v hodnote zhruba 360-tisíc eur a v najbližších dňoch začne s ďalšou opravou vozovky aj v blízkosti križovatky Banská Bystrica – Kremnička, ktorej hodnota predstavuje 480-tisíc eur. S prácami začneme 24. júna 2024 (pondelok) v ranných hodinách a potrvajú približne dva týždne s tým, že práce nebudú prebiehať v nedeľu.

„Do nového, kvalitného povrchu vozovky R1 pri Banskej Bystrici investujeme celkovo približne 850-tisíc eur“ povedal Rastislav Droppa, prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti.

Nasledujúca oprava vozovky bude realizovaná postupne a týka sa úseku ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 (v smere z Banskej Bystrice do Zvolena) v km 157,225-155,800 (pravý jazdný pruh) a ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 v km 155,800-152,180 (pravý jazdný pruh + krajnica). Práce budú pozostávať z výmeny obrusnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového koberca, a výmeny ložnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového betónu. Práce budú prebiehať počas prvého týždňa opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v km 157,225-154,725 v pravom jazdnom pruhu a v druhom týždni opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v km 154,725 – 152,180 v pravom jazdnom pruhu. Pri prácach na daných úsekoch rýchlostnej cesty R1 bude doprava presmerovaná do voľného (rýchleho) jazdného pruhu.

Prosíme, dbajte na bezpečnosť pracovníkov

Národná diaľničná spoločnosť apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami. Najmä rešpektovali rýchlostne limity. Záleží nám nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na bezpečnosti pracovníkov v teréne. Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté