Ide o značku Infinix, ktorá sa predáva aj na Slovensku. V treťom štvrťroku 2023 táto značka dosiahla medziročný nárast dodávok v rámci celého sveta až o 75 %. Takto sa zaradila medzi desať najväčších výrobcov telefónov na svete.

Infinix v treťom štvrťroku 2023 celosvetovo dodal o 4,2 milióna zariadení viac ako v predchádzajúcom roku. Infinix pritom začínal na rozvojových trhoch v Afrike a Ázii a v súčasnosti pôsobí na 70 trhoch po celom svete, a to vrátane Slovenska a ČR (tu je to dokonca piata najväčšia značka). Za týmito číslami stojí efektívny prístup k ponuke telefónov s výborným pomerom výkon/cena. Značka sa orientuje predovšetkým na mladých používateľov.

Úspešné sú hlavne modely zo série Zero 30, a to vďaka kombinácii cenovej dostupnosti, herného výkonu a pokročilých funkcií na vytváranie vlogov. Samozrejme, plne podporuje služby Google.

Ako povedal Lukáš Kontte, country manager Infinix pre SK/CZ, táto značka na území Slovenska a ČR rástla úplne z nuly a za päť štvrťrokov narástla na 4000 predaných kusov týždenne na oboch trhoch. V súčasnosti sa blíži k hodnote 100 000 používateľov na Slovensku a v Čechách. Vývoj tejto značky budeme sledovať. Hlavne očakávame, že sa predĺži doba aktualizácie operačného systému Android, ktorá je v súčasnosti len na jednu veľkú verziu. Výhodou ale je, že Infinix už má svojho servisného partnera pre SK/ČR a túto značku začal predávať aj operátor O2 Slovakia.

Zdroje: vlastné, Infinix

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.