Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre poslednú výzvu na predkladanie veľkých projektov sme určili sumu 150 000 EUR, ktorá sa mala rozdeliť medzi schválené projekty. Po uzavretí výzvy sme však ostali pozitívne prekvapení množstvom prijatých žiadostí.

Ich celkový počet bol v porovnaní s vlaňajšou výzvou takmer trojnásobný – podporu si žiadalo až 144 projektov! Keďže našim cieľom je podpora rozvoja slovenského virtuálneho priestoru, rozhodli sme sa  výrazne zvýšiť prostriedky v tejto výzve, vďaka čomu budeme môcť podporiť viac projektov.

„Úloha Fondu SK-NIC je podporovať dobré myšlienky a nápady. Finančný strop vo výške 150 000 EUR však umožňoval podporu len malej časti z prijatého značného množstva projektov, kde sa, ako veríme, nachádza oveľa viac dobrých nápadov. Preto sme radi a vďačne urobili túto zmenu,“ povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC, a.s.

 S potešením môžeme informovať, že sumu alokovanú pre poslednú výzvu Fondu SK-NIC zvyšujeme na dvojnásobok, teda až na 300 000 EUR!

Mechanizmus podpory ostáva nezmenený – najlepšie projekty získajú finančnú podporu z Fondu SK-NIC.

Zoznam schválených projektov nájdete po ukončení schvaľovacieho procesu opäť na webovom sídle a aj na stránkach Nadácie Pontis, ktorá je poverená procesom zberu žiadostí a vyhodnocovaním projektov.

Značky: