Septembrové predstavenie nového iPhonu je za dverami a už to vyzerá na riadené „úniky“ informácií o jeho vlastnostiach. 

Agentúra Boomberg, ktorá má veľmi dobré vzťahy s Apple informuje, že nový iPhone bude mať dve kamery v zadnej časti a tlačidlo Home nebude mechanické, ale bude citlivé na dotyk prsta. Rovnako potvrdzuje, že nový iPhone naozaj nemá jack port na pripojenie slúchadiel. Predstavenie tohto telefónu sa má uskutočniť v San Franciscu na začiatku septembra, po výstave IFA v Berlíne.

Dvojitá kamera v zadnej časti má byť len na väčšom iPhone, jeho označenie je údajne iPhone 7 PLUS. Ten má uhlopriečku 5,5 palca, menší model so 4,7 palcovou uhlopriečkou bude mať jeden zadný fotoaparát. Typ snímača zatiaľ „neunikol“.

Revolučná zmena, čo sa týka dizajnu, to v prípade iPhone 7 nebude, na to si budeme musieť počkať až na budúci rok. Oba modely – iPhone 7 aj iPhone 7 PLUS budú mať ale inovované tlačidlo Home. Klasické dotykové tlačidlo vystrieda nové tlačidlo s vibračnou spätnou väzbou. Bude teda citlivé na dotyk a Apple zavedie aj nové gestá, ktorými sa bude dať telefón ovládať s využitím sily prítlaku a pohybu prsta.

Operačný systém na nových iPhonoch bude iOS 10 s novými mapami a prepracovanými správami.

Viac k iOS 10: 

Konferencia Apple WWDC 2016: minúta po minúte

Zdroj: ZDNet

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.