Táto dvojica kamier je takmer identická s DOD LS500W. Rozdiel je iba v dizajne, prítomnosti polarizačného filtra na objektíve a absencii displeja. DOD RC500S má namiesto integrovanej batérie zabudovaný superkondenzátor. Hlavná kamera komunikuje so smartfónom cez Wi-Fi a mobilnú aplikáciu DOD Cam (pre iOS/Android). Na zariadení sú tri dobre dostupné ovládacie prvky (zapnutie/vypnutie – Wi-Fi, mikrofónu a manuálne uzamknutie aktuálnej slučky). V pravom boku je miesto pre pamäťovú kartu s max. kapacitou 128 GB, napájací microUSB konektor (12/24 V) a vstup pre zadnú kameru. Všetky ostatné vlastnosti a funkcie sú identické s LS500W.

Za unikátnu funkciu (disponuje ňou aj DOD LS500W) považujeme parkovací režim, ktorý funguje na princípe neustálej detekcie pohybu. Čo je dôležité, video vám v prípade škodovej udalosti nahrá už 15 sec predtým, ako systém detekuje pohyb. Teda budete mať na zázname celý priebeh udalosti a to rovno z dvoch kamier súčasne (prednej a zadnej).

Ovládanie cez aplikáciu v smartfóne je možno na prvý pohľad nepraktické, ale určite si na ňu zvyknete. Výhodou je, že kamera vďaka tomu, že nemá integrovaný displej pôsobí elegantne a nenápadne. Výsledný obraz je naozaj vo výbornej kvalite, ktorý oceníte nielen pri jazde v noci. Kamera má automatické nahrávanie, bez nutnosti zásahu používateľa.

Batériu v tejto kamere nahradil kondenzátor, ktorý má tú výhodu, že po čase nedochádza k strate kapacity (ako pri bežnej Li-on batérii) a je teda možné kameru používať niekoľko rokov bez problémov. Ak chcete využiť všetky funkcie naplno, je samozrejme nutné inštalovať permanentné napájanie.

Cena: 399 EUR
Zapožičal: dod-tec.sk

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu autokamier, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE