Táto udalosť by nemala mať vplyv na kryptomenu s názvom Dogecoin.

Pes menom Kabosu sa stal zdrojom inšpirácie pre tisícky rôznych memečiek na internete. Mnohí ho poznáme nielen z vtipných obrázkov na rôznu tému, ale aj v súvislosti s kryptomenou Dogecoin. Na základe japonskej rasy psa shiba inu bol vytvorený obrázok, ktorý poslúžil ako základ pre vtipnú kryptomenu. Okrem toho existuje aj kryptomena Shiba Inu a mnoho ďalších podľa nás nezmyselných kryptomien.

Informáciu o tom, že tento pes zomrel, napísala na svojom blogu jeho majiteľka Atsuko Sato. Popularita tohto psa začala už v roku 2010, avšak až koncom roku 2013 sa vďaka spomínanej kryptomene Dogecoin stal tento pes slávnym. Medzi fanúšikov nesporne patrí aj Elon Musk, ktorý výrazne propagoval túto kryptomenu a neraz za to čelil ostrej kritike. Aj vďaka jeho príspevkom na Twitteri naberala na sile a jej cena sa zvyšovala. Elon Musk sa napríklad v máji 2021 pýtal, či by Tesla mala prijímať platby v kryptomene Dogecoin.

dogecoin-godzilla-meme

Kryptomena bola spočiatku na okraji záujmu a až vyššie uvedené udalosti ju vystrelili do vyšších hodnôt v jeho sume za token a kapitalizáciu. Zlomovým bodom bol začiatok apríla 2021, kedy cena začala prudko stúpať.

V januári 2021 bola cena približne 0,009 USD, 20. apríla to bolo už 0,4 USD. Vrchol zažila kryptomena 6. mája 2021 s cenou 0,68 USD. Odvtedy mala klesajúcu tendenciu. Aktuálna cena je v čase tvorby tohto článku, teda 27. 5. 2024, na úrovni 0,1655 USD.

coinmarketcap-dogecoinZdroj: coinmarketcap

Zdroj: CNN, vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.