Už dnes 4.10.2016 o 18:00 nášho času sa dočkáme prezentácie noviniek z dielne Google. O najnovších smartfónoch, ktoré budú predstavené už toho vieme naozaj dosť a venujeme sa im v samostatnom článku. Nástupcovia Nexusov však zďaleka nie sú jediným lákadlom, ktoré pre nás americký technologický gigant má pripravené. Čo okrem Pixelov teda ešte môžeme očakávať?

  1. Google Home: Inteligentný bezdrôtový reproduktor

Má ísť o hlavného konkurenta úspešného produktu Amazon Echo. Fungovať by mal na princípe inteligentného Wi-Fi reproduktora a asistenta schopného okrem prehrávania hudby a multimédií poradiť si aj s ovládaním rozličných inteligentných prvkov (žiarovky, chladničky, termostatu…) v domácnosti. Ovládaný bude hlasom a okrem zabudovaného asistenta Google Assistant nám vo vzájomnej interakcii majú pomôcť rôznofarebné notifikačné diódy. Aby dokonale zapadol do každej obývačky, bude dostupný vo viacerých dizajnových i farebných prevedeniach. Aká bude jeho cena, kedy bude uvedený na trh a čo ďalšie dokáže? To sa dozvieme až na zajtrajšej prezentácii.

google-home_nowat

  1. Nový Chromecast, ktorý bude spolupracovať aj so 4K televízormi

Áno, šikovná vecička, ktorá v podstate vie premeniť každý „hlúpy“ televízor s HDMI portom na Smart TV, sa má dočkať svojej novej verzie. Podľa portálu Android Police má uzrieť svetlo sveta Chromecast, ktorý bude podporovať 4K video. Otázkou ostáva jeho využitie, keďže väčšina televízií v súčasnosti 4K nepodporuje a takisto samotného obsahu streamovaného v tomto rozlíšení je ako šafránu.

new-chromecast_nowat

3.DayDream View (VR okuliare pre Androidové telefóny)

Očakáva sa, že Google súčasne s novými Pixelmi uvedie aj zariadenie, s ktorým si budete môcť v spolupráci s nimi užívať hit posledných mesiacov, virtuálnu realitu. Tá je síce stále v plienkach, ale Google si uvedomuje jej obrovský potenciál. DayDream view by mali byť okrem Pixelov kompatibilné aj s ďalšími high-end smartfónmi s operačným systémom Android. Či to tak bude a ak áno, ktoré to budú, zatiaľ nevieme.

daydream_nowat

  1. Andromeda, operačný systém spájajúci mobilné a desktopové zariadenia.

Všetci najväčší hráči sa pokúšajú o zjednotenie používateľského zážitku naprieč všetkými zariadeniami. Google nie je výnimkou a mal by predstaviť Andromedu, operačný systém, ktorý spojí Android s Chrome OS. Podľa zdrojov servera Android Police, na Andromede bude bežať ako prvý  konvertibilný notebook s pracovným názvom Pixel 3, chystaný na budúci rok.

google-andromeda-os_nowat

  1. Nový 7-palcový tablet

Google pravdepodobne predstaví aj nový 7-palcový tablet, ktorý pre neho bude vyrábať čínsky Huawei. Mal by prísť so 4 GB RAM a v predaji sa zrejme objaví ešte koncom tohto roka.

nexus7_nowat