Na internete sa objavili prvé fotografie pripravovaného telefónu Apple iPhone 7. Budú priaznivci tejto značky príjemne šokovaní zmenou dizajnu? To len uvidíme. 

iPhone-7-Photo-Boitier-Catcher_nowat

Na francúzskej stránke NoWhereElse sa nachádzajú schematické obrázky nového iPhone. Vyplávajú z nich tri základné skutočnosti:

1. Je koniec anténnym páskam

Apple údajne použije nový – smart – materiál, ktorý umožňuje nadobro sa zbaviť tradičných plastových pások na zadnej strane telefónu. Tie boli nevyhnutné na dobrý príjem GSM signálu. Zadná časť telefónu iPhone 7 tak bude pôsobiť krajším a ucelenejším dojmom.

iphone-7-ZadnaStrana_nowat

Zadná strana telefónu pôsobí ucelenejším dojmom. Nie je tu ale nejaký prekvapivý efekt – takéto zadné strany nájdete u väčšiny súčasnej konkurencie. Zdroj: NoWhereElse.fr

Antény na príjem signálu sa nachádzajú v prípade iPhone 7 v hornej a spodnej časti telefónu.

2. Vylepšená kamera

Apple zlepšuje kameru v každom novom modelu iPhone a to sa stane aj teraz. Aj v tomto prípade je kamerový modul väčší a očakávame, že fotografie budú vyzerať lepšie hlavne pri nízkej úrovni svetla.

iPhone-7-PrePress_nowat

Ako vyplýva zo zverejnených obrázkov, otvor pre kameru je väčší ako u predchádzajúcich modelov a posunul sa bližšie k okraju telefónu. Hovorí sa o tom, že šošovka kamery v tomto prípade nebude nijako vystupovať z tela telefónu. Zadná časť telefónu tak bude úplne plochá.

Je možné, že v prípade modelu, ktorý sa bude pravdepodobne bude volať iPhone 7 Pro a bude mať uhlopriečku displeja 5,5 palca, bude použitá kamera s revolučnou technológiou fotenia. Klasický model iPhone 7 však nebude obsahovať niečo ako dual-pixel technológiu alebo jej alternatívu.

iphone-7-ZadnaStrana2_nowat

Zdroj: NoWhereElse.fr

3. Tenší dizajn

Je to tak, iPhone 7 by mal byť tenší, ako je to v prípade Apple iPhone 6 a 6S. Nie je známe, či bude batéria v nových modeloch s vyššou kapacitou ako to veľmi správne urobil Samsung v prípade nových modelov Galaxy S7 a S7 edge. K zmene dizajnu prispeje aj to, že Apple pravdepodobne neumiestni port jack 3,5 mm pre slúchadlá do nového modelu a spoľahne sa len na bezdrôtové pripojenie slúchadiel. V každom prípade radikálna zmena dizajnu v prípade modelu iPhone 7 nebude.

TIP: Otvárame škatuľu s telefónom Samsung Galaxy S7 edge

VIDEO touchIT: Otvárame balenie Samsung Galaxy S7 edge a hodnotíme jeho vlastnosti

Kedy presne uvidíme nový Apple iPhone 7 v skutočnosti nie je známe. V hre sú termíny 6. a 13. september 2016, udalosť by sa mala odohrávať v San Franciscu. Apple zatiaľ oznámil len novinárske predstavenie na 21. marca 2016, pričom sa očakáva uvedenie uvedenie nového telefónu iPhone SE so 4-palcovým displejom a pravdepodobne tiež uvidíme nový iPad Pro s 9,7 palcovým displejom.

Ďalšie správy o telefóne Apple iPhone 7 budeme podrobne sledovať.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.