Inteligentné okuliare sa vracajú do módy.

Okuliare Google Glass mali byť zariadením, ktoré zmení naše životy. Nestalo sa tak a projekt sa vrátil späť do laboratórií Googlu, kde inžinieri premýšľajú, ako koncept vylepšiť. Medzičasom Microsoft predstavil svoje okuliare HoloLens a svoje riešenie má aj Snap(chat) – jeho Spectacles však neponúkajú rozšírenú realitu, ich funkcionalita spočíva v natáčaní videa. Bez ohľadu na to, podľa zahraničných médií ide o veľmi zábavné zariadenie.

Inteligentné okuliare sa najnovšie spomínajú aj v súvislosti so spoločnosťou Apple. Informuje o tom Bloomberg a projekt je podľa dostupných správ iba v začiatočnom štádiu. Koncept je taký, že okuliare sa pripoja k iPhonu a ponúknu rozšírenú realitu.

Bloomberg tvrdí, že Apple komunikuje s potenciálnymi dodávateľmi a objednal si malé množstvo displejov pre účely testovania. Presvedčenie, že rozšírená realita má veľký potenciál, nedávno vyjadril aj CEO Applu, Tim Cook. Je teda logickým krokom, že Apple bude s rozšírenou realitou minimálne experimentovať.

Netešte sa však, že okuliare spoznáme v blízkej budúcnosti. Ak Apple dovedie tento projekt do úspešného konca, zariadenie sa neobjaví na trhu skôr ako v roku 2018.

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

VIDEO: Snapchat mení meno, predstavil okuliare Spectacles so zabudovanou kamerou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit