Rešpektovaný Apple analytik Ming-Chi Kuo prichádza s novými informáciami o pripravovanom iPhone. Zmení sa aj konštrukcia telefónu. 

Jedným z očakávaní je, že Apple zmení používanú technológiu displeja – tentokrát sa hovorí o ohybných OLED displejoch. Tie sú teoreticky odolnejšie ako súčasné displeje, a nemali by sa rozbíjať. Podľa Ming-Chi Kua však Apple bude musieť zmeniť konštrukciu telefónu a displej vystužiť, aby sa nedeformoval pri používaní – a to najmä v oblasti Touch ID senzoru. Je však jasné, že súčasný typ čítačky odtlačkov prstov, ktorá je umiestnená pod sklenou vrstvou, už nebude prakticky použiteľný. Analytik preto hovorí o tzv. filmovom senzore, ktorý by bol umiestnený pod samotnou OLED vrstvou a má aj vyššiu citlivosť.

Zmeny však nastanú aj v oblasti Touch ID ako konceptu samotného. Podľa Ming-Chi Kua je ultimátnym cieľom Applu prejsť na rozpoznávanie biometrických údajov. Patenty firmy Apple nasvedčujú, že rozpoznávanie tváre bude uprednostnené pred skenovanín sietnice. Firma však bude čeliť niekoľkým problémom, ktoré musí vyriešiť skôr ako túto technológiu implementuje. V prvom rade sa jedná o použité algoritmy, potom samotný hardvérový dizajn, a napokon časovo náročné vytváranie databázy. Preto sa predpokladá, že iPhone 8 sa bude spoliehať na kombináciu odtlačkov prstov a rozpoznávania tváre, kým Apple nebude pripravené prejsť čisto na rozpoznávanie tváre v ďalšom iPhone.

Samozrejme, nič z tohto sa nemusí vyplniť, ale predpokladáme, že Apple plánuje osláviť desiate výročie iPhonu konečne poriadnou inováciou a chce všetkým vyraziť dych – takže nič nie je nemožné.

Zdroj: MacRumors

Značky: