Nie je to tak dávno, čo Apple predstavil verejnosti iPhone 7, ale čoraz viac sa hovorí o iPhone 8 ako o skutočne prelomovom telefóne. 

Kolujú zaručené zvesti o tom, že Apple si už objednal u rozhodujúcich výrobcov displejov nový model. Teraz to má byť displej od hrany k hrane, bez viditeľného rámčeka. Podľa zdrojov v Ázii Apple prejde od 4,7-palcového modelu iPhone 7 a 5,5-palcového iPhone 7 Plus na väčšie rozmery a to na 5- a 5,8-palcové displeje. Tieto displeje majú byť po okrajoch zakrivené a budú typu OLED.

Ak zvážime aké množstvo takýchto displejov pre Apple bude treba vyrobiť a tiež to, kto je niečo podobné na tejto planéte schopný vyrobiť, vyjde vám z toho jediné – výrobcom môže byť niekto z dvojice Samsung Display alebo LG Display, pravdepodobne však obaja súčasne. Hlavne v prípade prvej menovanej firmy ide o hlavného konkurenta pre Apple. Bude to ešte zaujímavé.

Ďalej sa hovorí v prípade iPhone 8 o zapustení tlačidla Home priamo do displeja, materiálové vyhotovenie by mala byť kombinácia kovu a skla. Pravdepodobné je aj keramické vyhotovenie, možno aj integrácia prvku pripomínajúceho Digital Crown – koliesko z hodiniek Apple Watch.

Samozrejmosťou je výkonnejší procesor, nový iOS a lepší fotoaparát. To je už ale povinná jazda. Jedno je isté – iPhone 8 musí byť naozaj revolučný, kozmetické zmeny už nestačia. Hlavne nie pri 10 výročí predstavenia prvého iPhone.

Viac o iPhone 8:

Dohady: iPhone 8 bude dostupný v troch veľkostiach. Chrbát bude mať zo skla

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.