Finále pretekov vlajkových lodí sa blíži.

Po vlajkových lodiach ako HTC U11, LG V30, Samsung Galaxy S8 a Note8, Apple iPhone X či ďalších príde na trh nový Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL.

Predstavenie tohto telefónu bude 4. októbra 2017 o 9:00 PST, teda o 18:00 nášho času. Musíme uznať, že Googlu sa podarilo to, čo máloktorému výrobcovi. A to udržať všetky podstatné novinky a kľúčové informácie v tajnosti. Teraz sa nechceme venovať tomu, ako vznikajú úniky a špekulovať, koľko únikov bolo plánovaných marketingom. Podstatné je, že o dvojici nových Pixelov toho veľa nevieme.

Ak sa aj potvrdí dátum 4. október, ktorý je nateraz takmer na 100% istý, v predaji bude telefón pravdepodobne o niečo neskôr s možnosťami predobjednania odo dňa jeho predstavenia. To by sa vlastne podobalo na situáciu z minulého roka. Google Pixel /XL boli takisto predstavené 4. 10.

Ceny zatiaľ nie sú známe, odhadovať môžeme minimálne rovnaké ceny alebo jemne vyššie. Google si už so svojimi Pixelmi spravil meno a tak nemusí ísť vyslovene pod cenu a pýtať si za svoje kúsky lepšie peniaze. Tým zároveň telefóny jasne postaví do segmentu prémiových vlajkových lodí.

Tipujeme, že nový dizajn bude mať bezrámikovú konštrukciu a uchytenie displeja, prípadne budú rámiky aspoň znížené na minimum, aby Pixel 2 nijako nezaostával za konkurenciou.

Podľa servera TechRadar by mohli mať nové Pixely displej s pomerom strán 18:9 s rozlíšením 2560 × 1312 px. Ďalšie zvesti hovoria o zvýšenej odolnosti voči vode, snímač odtlačkov, CPU Snapdragon 835, 12 Mpx fotoaparáte a 4 GB RAM. Uvidíme teda, ako to bude po technickej stránke, keď bude smartfón predstavený.

Prečítajte si aj:

Pixel 2 od Google bude údajne najrýchlejším tohtoročným smartfónom

Zdroj: Inquisitr

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.