Huawei v apríli predstaví vlajkovú loď P9, internetom kolujú dohady, čo ponúkne.

Portál VentureBeat priniesol fotografie dosiaľ neoznámeného smartfónu Huawei P9, ktorý bude predstavený budúci mesiac. Zariadenie neprekvapí 5,2-palcovým Full HD displejom a ani vylepšenými hardvérovými parametrami. Duálny fotoaparát sme však vo výbave nečakali a to aj napriek tomu, že s týmto konceptom experimentoval už Honor 6 Plus.

Huawei P9 má kódové označenie Eva a vychádza z dizajnu minuloročnej vlajkovej lode P8. Telefón má elegantný dizajn a pokiaľ je na fotografiách finálna verzia telefónu, potom sa od svojho predchodcu odlišuje menej ako model P8 od P7-čky.

Model P9 bude dostupný v štyroch prevedeniach. Základnú verziu vlajkovej lode doplní cenovo dostupnejší model (nástupca modelu P8 Lite) a verzia s väčším displejom, pravdepodobne s prívlastkom Plus (nástupca modelu P8 Max, ktorý sa u nás nepredával). K dispozícii by mal byť aj prémiový model s lepšou hardvérovou výbavou.

Základom výbavy P9-ky má byť procesor Kirin 950, grafický čip Mali-T880 GPU a 3 GB RAM. Takúto výbavu má aj Huawei Mate 8, ktorý sa od včerajška predáva na Slovensku. Prémiová verzia by mala ponúknuť Kirin 955 a 4 GB RAM, ale tieto informácie treba brať s rezervou.

Úložisko má kapacitu 32 GB, prémiová verzia ponúkne pravdepodobne 64 GB. Operačný systém je Android 6.0.1. Prekvapením je aj 3900 mAh batéria a to vzhľadom k tenkému a kompaktnému telu smartfónu. Pre porovnanie, o poznanie väčší Mate 8 má 4000 mAh batériu. Huawei P9 bude takisto prvý smartfón tejto značky, ktorý má vo výbave USB-C konektor. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov, ten je umiestnený na zadnej strane.

Ako sme spomínali v úvode, P9 prekvapí fotoaparátom s dvoma šošovkami. Tie by mali umožniť využívať pokročilé funkcie, ako je zmena zaostrenia na už vytvorenej fotografii a úprava ďalších dodatočných nastavení. Oba senzory majú 12MP rozlíšenie.

Zdroj: VentureBeat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit