Smartfónov oživenej značky Nokia sa dočkáme pravdepodobne na MWC v Barcelone.

Nokia oficiálne oznámila, že sa vráti na trh so smartfónmi v roku 2017. Výrobcom telefónov je spoločnosť HMD global a najnovšie dohady, ktoré prichádzajú z Číny, naznačujú, čo by mohli nové Nokie ponúknuť.

Dohady hovoria o novej vlajkovej lodi Nokia P. Tá bude mať kovové šasi s eloxovanou povrchovou úpravou a logom NOKIA na zadnej strane. Dizajn telefónu mierne pripomína smartfóny značky HTC. Hardvérová konfigurácia by mala obsahovať najnovší procesor Snapdragon 835 a až 6 GB RAM. Lákadlom má byť aj 23 MPx fotoaparát so šošovkou Carl Zeiss.

Okrem tohto modelu má Nokia predstaviť aj smartfón Nokia C1. Takisto bude mať procesor Snapdragon 835, avšak „iba“ 4 GB operačnú pamäť. Spomína sa však prítomnosť duálneho fotoaparátu so 16 MPx a 12 MPx snímačmi.

Nakoľko ide o nepotvrdené dohady, informácie treba brať s rezervou. Oficiálne oznámenie noviniek sa očakáva na koniec februára.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Nokia sa vráti na trh smartfónov v roku 2017. Predstaví telefóny s Androidom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit