Nejde o fungujúcu vzorku telefónu, ale iba o jeho maketu.

Približne o 3 mesiace by mohol Apple oficiálne predstaviť svetu nový iPhone. Dovtedy si internet kráti čas množstvom dohadov. Leaker Benjamin Geskin posunul špekulácie na novú úroveň, keď si nechal vytlačiť maketu údajného iPhonu 8, nalepil na ňu obrázok tapety a teraz výsledkom baví celý internet.

Nedá sa povedať, že by Geskin ukázal niečo nové. Maketu si nechal vytlačiť podľa dizajnových nákresov, ktoré unikli nedávno. Je prakticky isté, že Apple predstaví iPhone s takmer bezrámikovým displejom. Otázkou ostáva, ako nakoniec vyrieši problém snímača odtlačkov prstov. Či sa mu ho podarí zakomponovať do displeja alebo bude umiestnený na zadnej strane.

Druhou neznámou je, či budú niektoré senzory zabudované priamo v displeji, alebo bude mať obrazovka v hornej časti výrez, práve kvôli zakomponovaniu potrebných komponentov. Geskin sa prikláňa k druhej možnosti.

Pripomeňme, že iPhone 8 má ponúknuť 5,8-palcový displej, lepšiu odolnosť voči vode a spomína sa aj bezdrôtové nabíjanie. Najnovšie špekulácie hovoria o tom, že výrazného vylepšenia sa dočká duálny fotoaparát a to najmä z hľadiska využitia v rámci hrania, rozšírenej reality a biometrickej autentifikácie. Fotoaparát by mal totiž využívať senzory, ktoré umožnia skenovať okolie v 3D.

Prečítajte si aj:

Toto je údajne finálny dizajn iPhone 8

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit