Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture je pokračovaním vývoja rovnomenného koncepčného modelu, ktorý bol predstavený v máji.
  • Mercedes-Maybach Haute Voiture je perfektným výrazom podstaty značky: kombinácia tých najušľachtilejších materiálov a dokonalého umenia remeselnej výroby.
  • Model inšpirovaný Haute Couture je k dispozícii v prísne limitovanej edícii 150 kusov.
  • Limitovaná kolekcia tašiek bude k sériovému vozidlu k dispozícii začiatkom roka 2023 v butikoch Maybach – Icons of Luxury a v online obchode.

Limitovaná mimoriadna edícia vozidla Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture je zberateľským artiklom na mimoriadne príležitosti. Dizajn, ktorý bol prvýkrát predstavený v máji ako koncept, bol zdokonalený novými, starostlivo vyladenými detailmi. Značka Mercedes-Maybach prvýkrát predstavila nový model 12. decembra 2022 počas podujatia v Dubaji. Vozidlo bolo odhalené za prítomnosti VIP hostí, médií a influencerov po zorganizovanej módnej prehliadke lokálneho módneho domu Atelier Zuhra.

„Vďaka bohatej výbave a exkluzívnym dizajnovým prvkom je Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture jedným z najextravagantnejších modelov, aké sme kedy vytvorili – reprezentuje ‚sofistikovaný luxus‘ v jeho najčistejšej podobe. Naši zákazníci majú prístup k veľmi náročnému životnému štýlu. Chceli sme to vyjadriť vytvorením absolútne príťažlivého vozidla a použitím materiálov, ktoré sa doteraz vo vozidlách Mercedes-Maybach nevyskytovali.“ Gorden Wagener, hlavný návrhár skupiny Mercedes-Benz Group AG

„Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture, ktorý je limitovaný na 150 kusov, predznamenáva novú kapitolu najvyššej exkluzivity značky. Súčasťou našej filozofie je z času na čas prichádzať s prísne limitovanými, senzačnými zberateľskými kúskami. Tým ešte viac posilňujeme pozíciu značky Maybach ako priekopníka v oblasti luxusu. Zároveň vytvárame jedinečné zážitky, ktoré prekonávajú očakávania našich zákazníkov“. Daniel Lescow, riaditeľ divízie Mercedes-Maybach v spoločnosti Mercedes-Benz Group AG

Pri limitovanej mimoriadnej edícii ide o vozidlo Mercedes-Maybach S 680 (WLTP: kombinovaná spotreba paliva: 14,3 – 13,4 l/100 km; kombinované emisie CO₂: 326 – 304 g/km)[1]. Model ponúka komplexný zmyslový zážitok, čo je typické pre značku Maybach aj pre filozofiu značky, ktorou je „sofistikovaný luxus“. Mercedes-Maybach Haute Voiture je kombináciou najvyššej remeselnej kvality, starostlivo vybraných materiálov a excelentných detailov a vytvára novú úroveň elegancie a exkluzivity – ručne vyrobenú vo vlastnom „ateliéri“, čiže v manufaktúre v Sindelfingene. Vozidlá sú očíslované od 1 do 150 a čísla sú vygravírované na plakete na stredovej konzole.

Dizajn na mieru inšpirovaný špičkovou módou

Exteriér sériového vozidla, ktorý je inšpirovaný koncepčným modelom Haute Voiture, je charakteristický exkluzívnym dvojfarebným lakom: kombináciou metalickej farby nautická modrá v hornej časti a svetlým, trblietavým ružovým tónom v dolnej časti, ako aj diskami v metalickej farbe nautická modrá. Ďalším atraktívnym prvkom je animovaná projekcia do okolia vozidla. Po otvorení dverí technika LCD vytvorí animované vzory Mercedes-Maybach, ktoré elegantne osvetľujú oblasť nástupu na úrovni predných a zadných dverí.

Farebné tóny exteriéru sú do interiéru prenesené použitím tmavej nautickej modrej farby a ružovozlatých odtieňov, ktoré sú doplnené prvkami v krištáľovej bielej a lesklej opálovej bielej farbe.

Interiér odráža maximálnu lásku k detailom a perfektne zdôrazňuje inšpiráciu špičkovou módou. Spoločným prvkom celého modelu je vysokokvalitná, módou inšpirovaná tkanina buklé. Tkanina má odtiene modrej, béžovej, ružovozlatej a zlatej farby a ako doplňujúci detail sa nachádza aj na poťahoch sedadiel a na poduškách. Cestujúci sú obklopení prvkami z krištáľovej bielej kože na konzolách, na dverách a na doplnkových poduškách. Podlahové rohože sú vyrobené z ľanu a mohéru. S celkovým dojmom v priestrannej oblasti zadných sedadiel harmonicky ladia ružovozlaté čaše na šampanské, ako aj plaketa Haute Voiture na obložení dverí. Nové je aj modro sfarbené kožené lemovanie na konzolách.

Systém MBUX vizualizuje pocit kúzla predvádzacieho móla

Infotainment MBUX nadväzuje na osobitnú exkluzivitu interiéru. Trblietavé obláčiky a mnohé prvky v ligotavej ružovozlatej farbe vyjadrujú atmosféru predvádzacieho móla. V ponuke na výber profilu sa vodičovi zobrazí kvet magnólie a iskrivé častice. Dvanásti rôzni avatari sú ozdobení ušľachtilými doplnkami a sú elegantne odetí, napríklad v smokingu, vo fraku alebo vo večerných šatách.

A aby bol výnimočný zážitok kompletný, zákazníčky a zákazníci s vozidlom Triedy S Haute Voiture dostanú špeciálnu autoplachtu s logami Maybach a Haute Voiture, ako aj ručne vyrobený darčekový box, ktorý je rovnako ako ich vozidlo očíslovaný od 1 do 150. V ňom sa nachádza model v mierke a prívesok na kľúče.

Exkluzívna kolekcia tašiek inšpirovaná vozidlom Mercedes-Maybach Haute Voiture

Kolekcia tašiek bude k sériovému vozidlu k dispozícii v butikoch Maybach – Icons of Luxury a v online obchode začiatkom roka 2023. Tašky, ktoré sú dostupné v rôznych štýloch a veľkostiach v rámci limitovanej edície, sú tiež vyrobené ručne a sú z vybraných materiálov, ktoré sa používajú aj v interiéri vozidla.

[1] Uvedené hodnoty sú namerané „hodnoty CO₂ podľa metodiky WLTP“ v súlade s článkom 2 č. 3 vykonávacieho nariadenia (EÚ) 2017/1153. Spotreba paliva bola vypočítaná na základe týchto hodnôt.

Značky: