Spoločnosť Doogee nie je na našom trhu veľmi známa. To sa ale môže čoskoro zmeniť.

Ako stálica čínskeho trhu je známa predovšetkým vďaka lacným zariadeniam. Predchádzajúce modely neboli príliš nápadité, čo sa môže zmeniť pripravovaným Doogee Mix 4.

Lákavé na celom dizajne je zabudovanie prednej kamery, slúchadla a senzorov do výsuvného mechanizmu, takže nebudete v tomto zariadení vidieť žiadny výrez v displeji, alebo senzormi preplnené rámiky. Aj keď výsuvné telefóny tu boli už v minulosti, tak spojenie s veľkým displejom dáva celému konceptu svieži nádych.

Vo videu sa ukazuje prototyp zariadenia, ktorý prezentuje Youtuber Mrwhostheboss. Smartfón so 6” obrazovkou dosahuje skvelý pomer displeja k telu zariadenia. Ten je až 97%. Napríklad Samsung Galaxy S9 s Infinity displejom má tento pomer nižší o 13%. Berme ale v úvahu, že Doogee nám ukazuje zariadenie, ktoré nie je v predaji, pričom Samsung áno.

V minulosti boli na trhu výsuvné telefóny vo veľkej miere zastúpené. Tie sú výraznou inšpiráciou pre model Mix 4. Spomeňme si na taký Benq-Siemens EL71. V tomto prípade je to veľmi podobné. Smartfón je rozdelený na dve plochy, ktoré kombinujú sklo a kov. Tenká predná vrstva obsahuje displej, pričom všetko ostatné je integrované do druhého, spodného dielu.

Vďaka posuvnému mechanizmu je smartfón aj o niečo hrubší ako väčšina zariadení na trhu. Pri hrúbke 11 mm a posuvnom mechanizme, tá hodnota nebude až tak prehnaná. Podstatnejšia bude hmotnosť celého zariadenia. Veľký displej si bude vyžadovať aj väčšiu batériu, ktorú veľa používateľov určite ocení. Displej znázorňuje aj odtlačok prsta, ktorý sa v tomto smartfóne očakáva, že bude zabudovaný už v ňom.

Podľa vyjadrení Youtubera, spoločnosť Doogee plánuje použiť v Mix 4 čipset od Qualcommu, čo možno cenovku už trochu navýši. Podľa tradície, cena bude určite ešte stále veľmi priaznivá. Je ale otázne, nakoľko bude posuvný mechanizmus displeja trvácny. Vývoj sa oproti minulosti posunul. Aj v tomto smere veríme, že bude všetko v najväčšom poriadku.

Nateraz je ešte skoro hovoriť o tomto smartfóne ako hotovom produkte. Na predstavenie Doogee Mix 4 si budeme musieť počkať na koniec roka. Pritom je veľmi zaujímavé sledovať snahy aj menších výrobcov, ako vylepšujú zabehnuté koncepty smartfónov. V tomto prípade je ale otázne ako celý projekt dopadne. Veríme, že úspešne.

zdroj: thenextweb

Prečítajte si aj:

Vivo Apex Concept je smartfón s 98 % pomerom displeja k telu (doplnené reálne fotografie)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.