Plne vybavený tablet za dobrú cenu.

Táto značka prináša na trh vysoko konkurencieschopné produkty, a to so solídnymi parametrami. Faktom ale je, že Xiaomi Tab 6 je extra silná konkurencia. Nehrá sa len na cenu. Jedným z takých je aj tento tablet. Nie je všetko zlato, čo sa blyští a nedá sa povedať, že by išlo o dokonalý produkt. Na trhu tabletov si však svoje miesto nájde práve vďaka technickým parametrom.

V základnej výbave je 12“ displej s rozlíšením 1200 × 2000 bodov. Ide o displej, ktorý má certifikáciu TÜV SÜD v segmente modrého svetla. Neprehliadnuteľnou výbavou v tejto cenovej kategórii je podpora na 2 SIM karty. S tabletom sa dá aj telefonovať.

Veľký a tenučký

Takto rozmerný tablet je najlepšie používať s obalom, ideálne ak si k nemu kúpite aj doplnkovú klávesnicu. V základnej výbave je totiž ochranný obal, ktorý umožňuje tablet postaviť do polohy vhodnej na pozeranie obsahu. Nevýhodou je, že k nemu nemáte spomínanú klávesnicu alebo voliteľné pero. Kompletný set by výslednú cenu predražil o niekoľko desiatok eur navyše, stále by však išlo o veľmi dobrú kúpu v porovnaní s inými značkami.

Ideálne použitie je v obale, no vtedy už nebude tablet taký tenký. Hliníkové telo je precízne spracované a okraje displeja sú dostatočne široké na to, aby sa dal tablet komfortne používať na výšku aj na šírku. Pri videohovoroch oceníte umiestnenie webovej kamery na dlhšiu hranu. Tým sa dá tablet použiť v režime bežného monitora alebo notebooku. Okrem konektora USB-C je tu aj audiokonektor na pripojenie slúchadiel, a ten sa nachádza v spodnom rohu tabletu.

doogee tablet t20 ultraZdroj: TOUCHIT
doogee tablet t20 ultra

Zvukový systém

Zvukový systém je na nadštandardnej úrovni, hoci mierne rezervy mu nemožno uprieť. Stereo reproduktory sú rozmiestnené na kratších hranách po dvojici. Celkovo máte 4 reproduktory zapojené v stereo režime. Miernu výhradu mám len k stredom a k časti spektra vysokých tónov, ktoré môžu pri vyšších hlasitostiach pôsobiť až príliš ukričane. Basové podanie je však na pomerne dobrej úrovni, a tak si vychutnáte aj túto zložku. Tablet sa dá odporučiť na počúvanie hudby.

Nabíjanie

Tablet má batériu s kapacitou 10 800 mAh a podporuje 18 W nabíjanie. Príslušnú nabíjačku máte priamo v balení, čo je dobrá správa. Tablet sa dá nabíjať aj inými nabíjačkami. Nemusíte použiť vyslovene tú, ktorá bola k nemu pribalená. Rýchle nabíjanie dosiahnete aj s inými nabíjačkami.

Rýchlosť

Tablet sa dá používať bez toho, aby bolo treba na všetko čakať. Dostatok operačnej pamäte s kapacitou 12 GB sa dá ešte rozšíriť o hybridnú pamäť v pamäťovom úložisku. Veľké je aj úložisko s kapacitou 256 GB. Aj keď nejde o najrýchlejší tablet na trhu, bude jeho používanie príjemné. Ukazujú to aj benchmarky.

Tie jasne potvrdzujú, že ide o tablet, ktorý sa dá používať na kancelárske činnosti ako aj sledovanie filmov. Najnovšie hry nemusia bežať úplne plynule, avšak po praktickej stránke nie je vidieť nejaký závažný problém, čo by zrážalo tento kus na kolená.

Treba doplniť, že výrobca ponechal takmer čistý Android a v systéme urobil len minimálne úpravy. Tie sa týkajú detailov v oblasti domovskej obrazovky a ovládania. Aj vďaka tomu nie je rozhranie náročné na systémové zdroje.

Verdikt

Doogee Tablet T20 Ultra ponúka veľmi dobrú výbavu za priaznivú cenu. Z môjho pohľadu je najväčším benefitom veľká 12“ obrazovka a tenký vzhľad. Limit v používaní nepredstavuje ani použitý procesor. Ten sa dá považovať za primeraný štandard na bežné používanie. Tomuto tabletu by prakticky nebolo čo vytknúť, ak by sa nabíjal rýchlejšie.

Páči sa nám

  • Tenký dizajn
  • Veľký 12“ displej
  • Obal v základnej výbave
  • Hudobný výkon a kvalita zvuku

Nepáči sa nám

  • Pomalé nabíjanie

Cena: 329 eur

Zapožičal: Doogee

Technické parametre

Model tabletuDoogee Tablet T20 Ultra
Operačný systémAndroid 13, zabezpečenie 5. decembra 2023
Podpora 5G sietínie
Formát SIM kartyDual Nano SIM, hybridný
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]12 / 256
Procesor [max. frekvencia]MediaTek Helio G99, 8-jadrový, do 2,2 GHz
Displej, frekvencia, HDRIPS LCD, 16,7 mil.
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]12 / 1200 × 2000
Bluetooth, Wi-Fi, NFC, microSD, audio jack5.2, 5ac, nie, do 2 TB, áno
Hlavný fotoaparát, max. rozlíšenie, počet16 Mpx
Predný fotoaparát, max. rozlíšenie8 Mpx
Batéria a vlastnosti10 800 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]279 × 174 × 8 / 1349 (bez obalu)
Vodoodolnosťnemá
Bezdrôtové nabíjanienie
KonektorUSB-C, 18 W
Cena329
BenchmarkyVýsledky
AnTuTu Benchmark – Total score357669
PCMark for Android – Work 3.09578
Geekbench 6 CPU – Single-Core / Multi-Core736 / 1858
3DMark Wild Life1233

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.