Výber kávovaru môže sprevádzať viacero otázok.

Aký by bol život bez kávy? Kávu si robíme na raňajky, druhú si dáme pri obede a možno aj pri nejakom dezerte v poobedných hodinách. Káva je súčasťou dňa mnohých ľudí, ktorí si bez nej nevedia predstaviť život. Namiesto toho, aby sme však chodili do kaviarne a míňali peniaze za nejaké to cappuccino či latté, si vieme chutnú kávu pripraviť aj doma.

Stačí nám na to ten správny kávovar, ktorý sa môže pohybovať v rôznych cenových reláciách. Siahnuť môžete po rôznych typoch, pričom najčastejšie si vyberáme medzi pákovými a automatickými kávovarmi.

Pákový alebo automatický kávovar?

Pákové kávovary sú zvyčajne určené skôr pre skutočných milovníkov kávy. Tieto kávovary umožňujú pripraviť si kávu podľa seba, pričom celý rituál jej spracovania vykonávate sami. Proces vytvárania takejto kávy je však zložitejší a vyžaduje si váš čas. Do takéhoto kávovaru si zvyčajne milovníci kávy vyberajú tú najlepšiu kávu, ktorú si spracujú presne podľa vlastného uváženia. Cítiť sa pri nich môžete ako domáci baristi, resp. ako odborníci na svoju vlastnú kávu.

Populárnou značkou, ktorá vyrába pákové kávovary, je napríklad De’Longhi, no skvelé kávovary nájdete aj u iných výrobcov. Do pozornosti by sme však dali aj nižšiu cenu týchto kávovarov, ktoré si síce vyžadujú viac pozornosti pri príprave kávy, no zároveň sú lacnejšie.

Zdroj: Pixabay.com

Automatické kávovary sa naopak pohybujú vo vyšších cenových hladinách, no predstavujú akúsi úroveň komfortu. Nemusíte sa teda zaoberať celým procesom prípravy kávy, ktorý sa musíte postupom času naučiť. Stačí vám stlačiť jedno tlačidlo a káva sa pripraví sama. Výhodou mnohých automatických kávovarov je aj možnosť prípravy dvoch káv naraz, takže ušetríte čas aj pri príprave viacerých nápojov.

Tieto kávovary sú skvelé napríklad ráno, keď sa neviete prebudiť a snažíte sa ešte poslepiačky pripraviť svoj povzbudzujúci nápoj. Automatické kávovary nie sú kvalitou kávy vôbec horšie, avšak proces prípravy nemáte plne vo svojich rukách, preto mnohí siahajú práve po pákových kávovaroch.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.