Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšia, piata generácia Lexusu LS sa objavila v autosalónoch takmer pred tromi rokmi. Je takmer isté, že značka už onedlho ukáže limuzínu v obnovenej verzii.  Najnovšie informácie z Japonska naznačujú, že Lexus plánuje zaujímavé zmeny predovšetkým pod kapotou. 

Hybrid s motorom V8

Podľa japonského časopisu Mag-X má byť vynovený Lexus LS dostupný ako hybrid s motorom  V8. Zatiaľ nie je známe, či to bude úplne nová jednotka alebo inovovaná sústava s motorom 2UR-FSE, ktorý pracoval pod kapotou Lexusu LS 600h. Kombinovaný výkon 5-litrového motora a elektrického pohonu v tomto aute dosiahol výkon 445 k. Rovnakú hnaciu sústavu teraz nájdeme v luxusnej Toyote Century.

V súčasnosti LS opúšťa showroomy s motorom V 6 3.5 twin turbo (417 k) alebo s hybridnou sústavou  so zážihovým motorom 3,5 litra V6 s dvomi elektromotormi s celkovým výkonom 359 koní. Aj keď má tento systém menší výkon, vozidlo je rýchlejšie ako predchodca – zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 5,5 s, v prípade modelu 600h to bolo viac ako 6 s. Zásluhu na tom má ľahšia karoséria a nová hybridná prevodovka. Ak sa Lexus naozaj rozhodne  pri facelifte modelu LS pre hybrid s motorom V8, môžeme očakávať ešte lepšie výsledky.

Podľa japonských médií by auto malo byť k dispozícii aj s menším štvorvalcovým motorom. Takýto krok by znížil základnú cenu vlajkovej limuzíny a model by oslovil širšiu vrstvu zákazníkov.

Zmeny v dizajne

Facelift Lexusu LS budú s určitosťou sprevádzať aj zmeny dizajnu. Môžeme očakávať nové tvary nárazníkov a svetiel, ktoré budú grafikou svetiel nadväzovať na vzhľad faceliftovaných modelov  RC či RX. Hovorí sa aj o nových systémoch asistencie vodiča.  LS je tipovaný ako prvý model, ktorý dostane automatizovaný systém riadenia pre čiastočne autonómnu jazdu na diaľnici.  Toyota totiž používa pri vývoji autonómnych vozidiel práve tento model.

LS ako vlajková limuzína Lexusu vždy dostávala do výbavy najnovšie a najmodernejšie technológie. Už dnes je vozidlo k dispozícii so systémom aktívneho obchádzania prekážok na ceste, ktorý nielen varuje pred rizikom kolízií a v kritickej situácii zabrzdí, ale môže dokonca otočiť volantom a vyhnúť sa prekážke.

Lexus LS s novým faceliftom by mal mať premiéru pravdepodobne na budúci rok.

Značky: