Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa britského magazínu Auto Express sa  nová generácia Lexus CT 200h, založená na platforme  TNGA, objaví už na budúci rok. Na rozdiel od aktuálneho modelu, dostupného výlučne vo verzii 200h, bude ponúkať rôzne možnosti pohonu.

Luxusný hatchback Lexus CT 200h – hybrid s výkonom 136 koní –  patrí v Európe k najpredávanejším modelom tejto značky. V motoristickej branži sa objavili názory, že CT by v ponuke firmy mohol nahradiť nedávno predstavený mestský crossover Lexus UX. Keď sa na túto možnosť spýtala redakcia Auto Express  šéfa divízie Lexus Europe Pascala Rucha,  dostali zamietavú odpoveď. Podľa neho je Lexus CT 200h dôležitý, pretože priťahuje nových zákazníkov, z ktorých až 70 – 75 percent ostáva naďalej verných Lexusu.

,,Ľudia ho kupujú preto, že je ekonomický. Lexus UX bol vyvinutý pre inú cieľovú skupinu zákazníkov,” vysvetlil Pascal Ruch. „Myslím si,  že je dôležité, aby sme neopúšťali segmenty trhu, na ktorých sme sa usadili. Je potrebné zmeniť prístup  – možno už nastal čas na niečo nové v segmente CT.”

Podľa magazínu Auto Express by tieto novinky mohli znamenať rozšírenie ponuky pohonných jednotiek o nový hybrid s dvojlitrovým benzínovým motorom vyvinutým pre nový Auris, a takisto aj výlučne elektrický pohon, ktorý by umožnil Lexusu CT bezprostredne konkurovať napríklad Tesle Model 3. Japonský koncern totiž ohlásil uvedenie  niekoľkých modelov s elektrickým pohonom do polovice dvadsiatych rokov.

Auto Express očakáva, že modifikácia sa bude týkať aj karosérie – aktuálny hatchback sa môže rozvíjať smerom ku crossoveru s jemne sploštenými tvarmi. Za zmienku stojí aj prognóza analytikov portálu Just Auto, že novú generáciu CT môže výrobca ponúknuť ako päťdverový hatchback alebo aj štvordverový sedan, ktoré by mohli vzbudiť značný záujem v Severnej Amerike a Číne.

Značky: