Nový POCO Pad má byť ďalším zariadením do portfólia spoločnosti.

Značka POCO sa vyznačuje na trhu najmä svojimi smartfónmi a spojením so značkou Xiaomi. Aj keď už niekoľko rokov vystupuje ako sesterská značka, nie len modelový rad či dcérska spoločnosť, inšpirácia Xiaomi či Redmi sa nedá poprieť. Čínska značka sa sústreďuje hlavne na telefóny, no svoje portfólio produktov sa snaží rozširovať aj o iné produkty. A inšpiráciou v tomto smere majú byť teda vyššie spomenuté značky.

POCO tak aktuálne pracuje na novom tablete, ktorý bude cenovo dostupnou alternatívou k prémiovým tabletom od Xiaomi. Viacerí fanúšikovia tak už teraz čakajú na odhalenie informácií o výbave, keďže vieme, že model bude dostupný aj na globálnom trhu. To potvrdzuje aj kód tabletu, ktorý je 2405CPFCBG. Finálne písmenko G teda odkazuje na globálnu verziu.

Najnovšia certifikácia odhaľuje vlastnosti tabletu POCO Pad

Podľa najnovších certifikácií sa dozvedáme informácie o operačnom systéme, ktorý sa bude nachádzať v tablete s označením POCO Pad. Nikoho však neprekvapí, že značka vsadí na systém Xiaomi HyperOS vo verzii 1.0. Ide o najnovší systém, ktorý aktuálne nasádza do smartfónov, no aj iných zariadení práve Xiaomi spolu s Redmi. Systém Xiaomi HyperOS má byť postavený na Androide 14, teda na najaktuálnejšej verzii Androidu na trhu.

Redmi Pad SEZdroj: TOUCHIT
Redmi Pad SE

Certifikácia však potvrdzuje aj informácie o konektivite tabletu. POCO Pad bude podporovať štandard WiFi 6 pre rýchle pripojenie k internetu. Dočkať sa máme aj veľkej 10 000 mAh batérie či 33 W nabíjania. Toto nabíjanie v kombinácii s veľkou batériou môže síce znieť tak, že tablet budete nabíjať hodiny, veríme však, že POCO sa pohrá s jeho optimalizáciou.

POCO Pad má vsadiť aj na 8 Mpx snímač fotoaparátu, ktorý bude pravdepodobne jediným snímačom s výnimkou selfie fotoaparátu. O výkon sa postará čipset Snapdragon 7s Gen 2 a displej bude mať veľkosť uhlopriečky 12,1″. Vo viacerých ohľadoch tak bude podobný s modelom Redmi Pad Pro, ktorý sa rovnako chystá na predstavenie. Odhalenie tabletu od značky POCO by malo prebehnúť v druhej polovici mája či v júni.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.