Malá, ľahká, vhodná na cestovanie a vďaka presenter touchpadu stvorená na prezentácie – to je Lenovo ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse.

Myš je elegantná, nemá žiadny výstredný dizajn, vyznáva heslo, že v jednoduchosti je krása. Podstatou je odlišnosť hlavne po konštrukčnej stránke. Vo vrchnej časti nenájdete žiadne tlačidlá, len rovnú plochu, ktorá je v mieste tlačidiel rozdelená červeným, jemne vyvýšeným pásikom. Ten oddeľuje dve časti „tlačidiel“. Jemným pohybom prsta po pásiku hore/dole skrolujete.

Povestné „Klikanie“ prichádza zo spodnej časti myši, kde je celý systém tlačidiel. Spodná „platnička“ myši je pohyblivá a jemným tlakom na vrchné časti, prichádza ku „kliknutiu“. Toto ovládanie chce trochu zvyku. Myš sa skladá z troch viditeľných častí, pričom stredná a vrchná časť je spojená výsuvným „slajderom“, aký poznáme zo starších telefónov „vysúvačiek“. Po vysunutí slajdera sa objaví úložný priestor pre nano wireless prijímač, pričom tento je magneticky pridržiavaný. V tejto skrytej časti nájdete aj prepínač medzi spôsobmi pripojenia – Wireless a Bluetooth. A je tu aj microUSB vstup na nabíjanie zariadenia.

Laserový snímač má citlivosť 1000 dpi a kombinovaný je s tlačidlom zapínania. Keď je myš vypnutá, laser je schovaný pod vypínačom. Citlivosť snímača je výborná a myš je možné používať na akomkoľvek povrchu – látke, skle a pod. Na okamžité používanie netreba žiadne inštalácie. Všetky tlačidlá a dotykové plochy sú plne programovateľné v ovládači. Myš je vhodná pre ľavákov aj pravákov.

Kapacita batérie je 380 mAh, podporuje aj rýchle nabíjanie. Za jednu minútu nabíjania je myš použiteľná až na hodinu práce. Vo vrchnej časti zariadenia sú 4 LED, ktoré po pripojení napájacieho kábla zobrazujú stav nabitia batérie.

V spodnej časti myši sa nachádza aj touchpad. Ten je využiteľný pri prezentáciách. Po stranách sú dve šípky, ktoré sú dotykové a plne programovateľné na posuv v rámci prezentácie.

Cena: 77 EUR
Zapožičal: Lenovo

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE