Náhrada za platený program, tu rovnako s nadmernou zásobou funkcií.

Dalo by sa povedať, že Double Commander je klon. Autor priznáva inšpiráciu programom Total Commander. Ten je platený, no vieme, ako to funguje. Mnohí používajú program od Ghislera tak, že kliknú na jedno z trojice tlačidiel a pokračujú v skúšobnej verzii. Alternatíva zadarmo sa na známeho správcu súborov veľmi podobá a prináša množstvo vlastných dalo by sa povedať sviežich nápadov.

Pôsobí modernejšie a silnou stránkou sú nastavenia. Vybrať si spomedzi možností na prvý raz nebude jednoduché. Je tu snáď každá oblasť, ktorú môžete mať podľa seba. Podstatné budú funkcie a máte tu priamu podporu komprimovaných archívov, množstvo z nich aj na ich vytváranie. Nechýba klient FTP a odvodených protokolov, nástroj na prezeranie súborov či už textových alebo obrázkov a tiež podporu pre pluginy WCX, WDX, WFX a WLX používaných v Total Commanderi.

Môžete ho používať nielen na porovnávanie obsahu adresárov ale aj na porovnávanie textových súborov. Má integrovanú správu kariet ich ukladanie a celkový manažment. Autor pridal niektoré možnosti navyše a máte väčšiu voľnosť, ako sa budú karty zobrazovať pri zmene adresára.

Na výber je napríklad zobrazenie novej adresárovej štruktúry v tej istej uzamknutej karte alebo sa pri zmene vytvorí nová. Celkovo je tu množstvo možností s dôrazom na detail, čo mnohým sťaží rozhodovanie, ako si program prispôsobiť. Funguje ako prenosná verzia a inštalovať sa dá na Windows, Linux, macOS a FreeBSD.

Double commander MainWindowZdroj: Double Commander

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.