Spoločnosť Apple postavila a uplynulý týždeň otvorila unikátny Apple Store v Singapure, ktorý „leží“ na vode.

Ide o vôbec prvý Apple Store tohoto typu a ako môžete sami vidieť, vyzerá úžasne. Sklenená guľa je osadená v dúhovom zálive Marina Bay, teda v jednom z najikonickejších miest celého Singapuru.

Apple Store

Apple Store

Apple Store Marina Bay Sands je obklopený vodou a ponúka 360-stupňový panoramatický výhľad na mesto a jeho nádhernú panorámu. Táto „guľa“ je celosklenená kupolovitá konštrukcia (jedinečná a nevídaná), ktorá je plne samonosná, zložená zo 114 kusov skla a iba 10 úzkych vertikálnych stĺpikov pre štrukturálne spojenie. Vnútro skla je lemované špeciálnymi usmerňovačmi, ktoré majú jedinečný tvar, aby pôsobili proti slnečným uhlom a poskytovali efekt nočného osvetlenia. Samozrejmosťou sú stromy a do posledného detailu prepracovaný interiér. Návštevníci, ktorí vstupujú do obchodu, sa stretávajú s dramatickým odhalením obrovského objemu kupoly, v ktorej nájdu všetky produkty a doplnky spoločnosti Apple, osobnú technickú podporu, génius bary a neodolateľný výhľad na mesto.

Podnikatelia a vývojári, ktorí majú záujem o školenie alebo poradenstvo, sa môžu stretnúť s členmi jablčného tímu v prvej podvodnej zasadacej miestnosti spoločnosti Apple, ktorá sa nachádza na nižšej úrovni obchodu. V Apple Store Marina Bay Sands pracuje 148 ľudí, ktorí sa spoločne dohovoria 23 jazykmi. Apple dodáva, že aj tento obchod bude implementovať rovnako prísne zdravotné opatrenia pre zamestnancov aj návštevníkov, ktoré sa vyskytujú vo všetkých lokalitách Apple Store, vrátane požiadaviek na rúška, merania teploty a dodržiavania odstupov.

Zdroj: Apple.com

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Apple Special Event sa bude konať 15. septembra

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE