Vo výbave má aj viacero zlepšených technológií.

Výrobca robotických vysávačov Dreame, ktorý je od leta 2023 oficiálne aj na slovenskom trhu, predstavil na výstave IFA 2023 v Berlíne svoju najnovšiu vlajkovú loď. Nazýva sa DreameBot L20 Ultra a možno ju definovať ako zlepšenú verziu robotického vysávača Xiaomi Robot Vacuum X10+ (výrobcom tohto vysávača je takisto Dreame).

DreameBot L20 Ultra je plne automatizovaný robotický vysávač, ktorý ponúka pokročilú dokovaciu stanicu s funkciami automatického vyprázdňovania, čistenia mopovacích podložiek a dopĺňania vody. Tieto funkcie nájdete aj v Xiaomi Robot Vacuum X10+, avšak Dreame šlo o krok ďalej a dokovaciu stanicu modelu L20 Ultra môžete pomocou voliteľného príslušenstva pripojiť priamo k prívodu vody (aby si sám čerpal čistú vodu), resp. do odtoku pre účely vypustenia špinavej vody.

DreameBot L20 UltraZdroj: TOUCHIT
DreameBot L20 Ultra: Dokovaciu stanicu môžete priamo pripojiť k prívodu vody a k odtoku

Vie si sám odopnúť mopovacie kotúče

DreameBot L20 Ultra tiež ponúka funkciu automatického odopnutia mopovacích kotúčov. Znamená to, že vysávač sa v prípade potreby vráti do dokovacej stanice, odpojí mopovacie kotúče a ide povysávať napr. vysoký koberec. Nechýba ani funkcia automatického nadvihnutia mopovacích kotúčov a to až o 10,5 mm – v prípade kobercov, kde takéto nadvihnutie nepostačuje, si môže robot podľa potreby odopnúť mopovacie kotúče.

Zaujímavým zlepšením je aj technológia posuvného mopovacieho kotúča. Týka sa to iba pravého kotúča a vysávač ho môže posunúť smerom doprava, aby lepšie vymopoval popri stene či v okolí nohy stoličky alebo stola.

DreameBot L20 UltraZdroj: TOUCHIT
DreameBot L20 Ultra: Pravý mopovací kotúč sa dokáže automaticky posunúť pre lepšie mopovanie popri stene

Za 1200 eur

DreameBot L20 Ultra tiež ponúka maximálny sací výkon na úrovni 7000 Pa, batériu s kapacitou 6400 mAh a pokročilú navigáciu, ktorá kombinuje laser a pomocné neviditeľné svetlo, LED svetlo a AI kameru pre účely rozpoznávania prekážok.

L20 Ultra bude v Európe v predaji za cenu 1200 eur. Cenu a dostupnosť v Česku a na Slovensku zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: Dreame, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit