Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po predstavení súpravy pre starostlivosť o pazúriky domácich zvierat Dremel prichádza s ďalším produktom pre domácnosť, vysokorýchlostným čističom Versa.

Po viac ako 80 rokoch skúseností v oblasti rotačného náradia dáva firma Dremel používateľovi do rúk výkonného pomocníka pod názvom Versa, ktorý šetrí drahocenný čas aj pri najnáročnejších čistiacich úkonoch. Ide o prvé čistiace zariadenie značky Dremel a pracuje skutočne veľmi rýchlo – rýchlosťou šesťkrát vyššou než porovnateľné prístroje na trhu. Vďaka 2 200 otáčkam za minútu zvládne akumulátorové náradie veľa náročných čistiacich úkonov v priebehu niekoľkých sekúnd a s konštantnou rýchlosťou.

Vďaka tomu je každé čistenie rýchlejšie: Versa urobí viac práce a používateľ nemusí vynakladať takú veľkú námahu. Stačí ľahko priložiť vysokorýchlostný čistič na povrch a ten všetko rýchlo a jednoducho vyčistí – bez drhnutia rukami. Versa je napájaný energiou z lítium-iónového akumulátora s kapacitou 3,6 V s 2,0 Ah. Ak je akumulátor po náročnom čistení vybitý, zariadenie je rýchlo pripravené na opätovné použitie: Nabíja sa až o 40 percent rýchlejšie než porovnateľné akumulátorové čistiace zariadenia na trhu.

Bezprácne čistenie: Jednoduché použitie vďaka konceptu ovládania

Kompaktný, ergonomický dizajn so zaoblenou rukoväťou a mäkkým úchytom vždy poskytuje používateľom plnú kontrolu nad zariadením a tiež umožňuje prístup do stiesnených priestorov. Vysokorýchlostný čistič má certifikát vodotesnosti IPX7, čo znamená, že môže byť spolu s čistiacimi prostriedkami použitý na suché aj mokré aplikácie. Pre ochranu proti striekajúcej vode môžete použiť ochranný nadstavec, ktorý vo vysunutej polohe zabezpečí minimálny postrek vody a v zasunutej umožní prácu v tesných priestoroch. Ochranu proti striekajúcej vode je možné jednoducho odstrániť pri práci na miestach, ktoré sú ťažko prístupné. Aby bolo čistenie ešte príjemnejšie, Dremel Versa je vybavený pohodlným systémom suchého zipsu. Čistiace vankúšiky je preto možné vymeniť v priebehu niekoľkých sekúnd: Od čistenia varnej dosky cez čistenie kúpeľňových obkladov alebo priečok spŕch až po leštenie obuvi čistiacim prostriedkom na topánky. To všetko je možné pomocou niekoľkých jednoduchých krokov vďaka praktickému systému suchého zipsu od spoločnosti Dremel.

Jednoducho univerzálny: Správne príslušenstvo pre takmer každé čistenie

Vďaka trom rýchlo vymeniteľným čistiacim vankúšikom a rotačnej štetinovej kefe pokrýva Versa širokú škálu aplikácií. Používatelia ho môžu používať na mokré aj suché aplikácie, v interiéri alebo exteriéri – na citlivé povrchy alebo plochy, ktoré vyžadujú intenzívnejšie čistenie. Súprava príslušenstva začína bielym penovým vankúšikom, ktorý má najmenšiu abrazívnu silu. Je porovnateľný s mäkkou stranou bežnej kuchynskej špongie. Viacúčelový vankúšik je ideálny na čistenie pracovných dosiek alebo skla a leštenie obuvi. Modrý antiabrazívny vankúšik je možné prirovnať k drsnej strane kuchynskej špongie. Poskytuje väčšiu abrazívnu silu a je možné ho tiež použiť na povrchy, ktoré vyžadujú intenzívnejšie čistenie, pričom ale nesmie dôjsť k ich poškriabaniu. Vďaka tomu je ideálny na umývanie hrncov, panvíc a drezov, na odstraňovanie pripálených zvyškov potravín v rúre alebo na čistenie iných citlivých povrchov. Kefa so štetinami ponúka väčšiu abrazívnu silu než antiabrazívny vankúšik a je vhodná na čistenie menej citlivých povrchov. Jednoducho odskrutkujte nosný tanier, naskrutkujte štetinovú kefu a pracujte v malých priestoroch, ktoré vyžadujú intenzívne čistenie – napríklad škáry v sprche, plechy na pečenie alebo úzke priestory v interiéri vozidla. Hnedý vankúšik pre silné znečistenie celé príslušenstvo dopĺňa. Má najvyššiu abrazívnu silu a je možné ho prirovnať k netkaným brúsnym materiálom. Používatelia ho môžu využiť pri práci na povrchoch, ktoré vyžadujú veľmi intenzívne čistenie, napríklad pri príprave kovu alebo na čistenie silne znečisteného roštu grilu. Môže byť dokonca použitý na odstránenie starých náterov alebo hrdze z povrchov.

Dremel Versa bude v predaji od júla. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania vrátane DPH.

Parametre prístrojaDremel Versa
Napätie/kapacita akumulátora3,6 V/2,0 Ah
Otáčky2.200 min-1
Rozmery
(dĺžka x šírka x výška)
117 x 56 x 127 mm
Krytie IPVodotesné s IPX7
Hmotnosť420 g
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH

Zmeny sú vyhradené.

• Náradie v softbagu s 10dielnou súpravou príslušenstva, ochrana proti striekajúcej vode s nosným tanierom, nabíjací USB kábel, stručné pokyny: 74,99 €
• Súprava príslušenstva s 3 penovými vankúšikmi
• Súprava príslušenstva s 3 neabrazívnymi vankúšikmi
• Súprava príslušenstva s 3 vankúšikmi pre silné znečistenie
• Štetinová kefa
• Súprava sortimentu

Značky: