Cena nakoniec nie je až takým lákadlom ako sa očakávalo.

Po nedávnom úniku informácií a fotografií teraz spoločnosť DJI oficiálne predstavila svoj nový malý dron Mini 2 SE. Určený je predovšetkým začiatočníkom a ľuďom, ktorí chcú mať spoľahlivý dron za prijateľnú cenu a sú preto ochotní oželieť prémiovejšie funkcie, napríklad pokročilú detekciu prekážok.

Ako názov napovedá, DJI Mini 2 SE je vylepšením modelu Mini SE, avšak ide len o miernu evolúciu. Potvrdili sa informácie z únikov, že rozlíšenie videa zostane na úrovni 2,7K pri 30 fps, resp 1080p pri 60 fps. Rovnako veľký je i 1/2,3-palcový snímač.

Novinkami sú novší ovládač DJI RC-N1 a vylepšený prenos videa OcuSync 2.0. S tým súvisí aj lepší dolet drona. Za ideálnych podmienok je jeho maximálny dosah šesť kilometrov, pričom v USA je tento limit zvýšený až na 10 kilometrov. Pochopiteľne, treba dodržiavať aj pravidlá letovej prevádzky bezpilotných lietadiel v danej krajine, ktoré môžu tento dosah legislatívne obmedzovať.

DJI Mini 2 SE Fly More ComboZdroj: DJI.com

Pre porovnanie, dolet pôvodného modelu DJI Mini SE je 2,5 kilometra, resp. 4 kilometre v USA. Uvedený maximálny dosah tohto modelu sa navyše týka len oblastí so slabým rušením a v husto zastavaných mestských oblastiach klesne na 1,5 až 3 kilometre. Celkovo ide o dron, u ktorého bol slabší príjem signálu často kritizovaný a nástupca by to mal vylepšiť.

Maximálna doba letu Mini 2 SE na jednu batériu je o niečo dlhšia ako u predchodcu a dosahuje podľa údajov výrobcu 31 minút. K dispozícii bude aj balenie Fly More Combo s tromi batériami.

Bohužiaľ, cena bude o poznanie vyššia než cenovka DJI Mini SE. Ten sa u nás dal kúpiť aj za menej ako 300 eur, ale jeho nástupca sa začína predávať za 369 dolárov. Cena v eurách bude teda asi ešte o niečo vyššia a je na zváženie, či sa potom viac neoplatí DJI Mini 2, ktorý má 4K rozlíšenie a jeho cena sa u nászačína okolo 460 eur.

Zdroj: DJI.com, TechRadar.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.