Hoci je jednoduché odosielať prílohy prostredníctvom e-mailov, celý proces sa môže skomplikovať, pokiaľ budete potrebovať odoslať väčší počet súborov, ktoré dosahujú niekoľko desiatok GB.

Nový Dropbox Transfer určite uľahčí prácu všetkým používateľom služby, pretože budú môcť jednoducho posielať až 100 GB súborov, čo je päťkrát viac, než v súčasnosti dokážu niektoré iné služby. Podstatným vylepšením je, že pre využívanie tejto novej funkcie v podstate ani nepotrebujete vlastniť Dropbox účet, aby ste mohli prijímať súbory prostredníctvom služby Transfer. Podľa spoločnosti Dropbox je celý proces odosielania takéhoto veľkého množstva súborov celkom jednoduchý a plne automatizovaný.

Jednoducho pridáte súbory, ktoré chcete z počítača nahrať, alebo pridajte súbory, ktoré už sú v službe Dropbox. Akonáhle je prenos vytvorený, dostanete odkaz, ktorý môžete zdieľať komukoľvek, alebo môžete jednoducho odoslať automaticky vygenerovaný e-mail priamo zo služby Transfer. Príjemcovia dostanú kópie súborov, čo znamená, že originály zostanú nedotknuté.

Dropbox Transfer je dodávaný so sadou nástrojov, ktoré používateľom umožnia plne prispôsobiť používanie. Môžete napríklad pridať, upraviť alebo odstrániť heslo, ako aj nastaviť a zmeniť dátum platnosti, dokonca aj po odoslaní odkazu. V neposlednom rade máte možnosť prijímať oznámenia o stiahnutí, aby ste zistili, kedy boli vaše súbory prijaté a koľkokrát bol odkaz sprístupnený.

Služba Dropbox Transfer je momentálne k dispozícii v beta verzii pre vybraných používateľov a čoskoro sa sprístupní pre všetkých používateľov služby Dropbox, takže ak je váš účet zaregistrovaný v programe beta, čoskoro by ste mali obdržať informácie o tom, ako začať novú funkciu v Dropboxe používať.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi dobieha konkurenciu: Pripravovaná vlajková loď dostane do výbavy fotoaparát s viacnásobným priblížením

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.