Trendy v oblasti mobilnej fotografie sú neúprosné.

Fotoaparáty s viacnásobným zoomom vo svojich vlajkových lodiach začali v tomto roku ponúkať spoločnosti ako Huawei (P30 Pro) a Oppo (Reno 10× zoom). Ani spoločnosť Xiaomi nechce zaostávať a aj ona predstaví smartfón s vysokým bezstratovým priblížením. 

Xiaomi nedávno podalo patentovú prihlášku, ktorá bola 2. júla schválená čínskym Štátnym úradom pre duševné vlastníctvo. Prihláška odhaľuje kľúčové podrobnosti o pripravovanej implementácii teleobjektívu do smartfónu od Xiaomi.

Princíp fungovania periskopu

Patent znázorňuje kombináciu hlavnej kamery s aspoň jedným periskopovým objektívom, ktorý bude umiestnený kolmo na hlavný objektív. Vďaka procesu lomu svetla bude objektív periskopu schopný dosiahnuť rôzne priblíženie bez zväčšenia veľkosti primárneho fotoaparátu alebo zariadenia.

Výsledkom je bezstratový zoom s optickou stabilizáciou obrazu. Aktuálna ponuka od spoločností Huawei a Oppo dosahuje ohniskovú vzdialenosť 125 mm a 135 mm, takže môžeme očakávať, že verzia od Xiaomi sa bude niesť v rovnakom rozsahu.

Podľa prvotných informácií by mal tento modul dostať do výbavy práve pripravovaný Xiaomi Mi Mix 4, ktorý by okrem periskopu mohol do výbavy dostať aj selfie kameru zabudovanú pod displejom. Aby toho nebolo málo, hlavný fotoaparát by mal dostať dokonca lepší senzor, ako už predstavený 64 Mpx od Samsungu – GW1.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi ukázalo smartfón so zabudovanou selfie kamerou v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.