Spoločnosť Canonical, ktorá stojí za operačným systémom Ubuntu, oznámila príchod druhého telefónu s Ubuntu – Aquaris E5 HD.

Ten by mal byť na trhu dostupný už tento mesiac a vyrábať by ho mal španielsky výrobca BQ. Zatiaľ pôjde o druhý kus, ktorý nemá a ani z princípu nemôže mať ambíciu konkurovať Androidovým telefónom. V každom prípade v porovnaní s prvým modelom je o ďalší krok vpred.

ubuntu-phones2.0_nowat

Pôjde o Dual SIM telefón a bude mať 5“ displej s rozlíšením 720 × 1280 px, 1 GB RAM a procesor MediaTek A7 s frekvenciou 1,3 GHz. Takže ide o rovnaký štvorjadrový procesor, no niektoré špecifikácie sa zlepšia. Napríklad uvedené navýšenie RAM. K dispozícii bude 16 GB úložného priestoru.

Už podľa týchto parametrov je vidno, že nepôjde o high-end model. Výrobca s tým počíta a tak prispôsobil aj cenu. Mal by byť dostupný za 199,90 EUR a ohlásená dostupnosť platí nateraz len pre Európu. Keďže cieľom nového modelu Aquaris E5 HD nie je konkurovať Androidom, najbližšia konkurencia sa tak objavuje pri zariadeniach s operačným systémom Firefox OS.

Zdroj: PhoneArena

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.