Realme čoskoro rozšíri svoju ponuku smartfónov s ultrarýchlym nabíjaním.

Keďže spoločnosť prvý smartfón s 240 W nabíjaním práve predstavila pre čínsky trh, tak ten druhý je určený pre globálny trh. Prvými modelmi s ultrarýchlym nabíjaním sú telefóny zo série Realme GT Neo 5, ktoré budú v tejto konfigurácii dostupné iba v Číne. Spoločnosť počas konferencie oficiálne potvrdila, že podobný telefón sa čoskoro dostane do rôznych regiónov sveta.

Druhým telefónom, ktorý sa bude môcť pochváliť 240 W nabíjaním, bude model Realme GT3. Teraz však nie je jasné, či pôjde iba o zmenu názvu, alebo bude uvedené celkom nové zariadenie s podporou 240 W nabíjania.

Xiaomi HyperChargeZdroj: Kalinga
Aj spoločnosť Xiaomi patrí k priekopníkom rýchleho nabíjania

Spoločnosť Realme si k 240W nabíjaniu navrhla aj vlastný 12A nabíjací kábel a 240 W duálnu GaN mini nabíjačku. Slovné spojenie GaN a mini je veľmi dôležité, pretože takto navrhnutá nabíjačka je kompaktnejšia ako štandardná. Stačí si pozrieť porovnanie nabíjačiek Xiaomi 12T (120 W) a Motoroly (20 W). Už v tomto prípade je rozdiel veľmi výrazný, čiže 240 W nabíjačka v štandardnom prevedení by bola pravdepodobne ešte väčšia a zároveň veľmi ťažká. 

Dodajme, že GT Neo 5 má vo svojej výbave 4 600 mAh batériu, čiže je pravdepodobné, že aj Realme GT3 ju dostane do výbavy. Realme ide na istotou aj v oblasti ochrany a bezpečnosti. Spoločnosť do batéria implementovala viac ako 60 vrstiev ochrany. Zároveň ide o prvú batériu s certifikátom “životnosti” od TUV Rheinland. Batéria by si tak mala zachovať 80 % svojej kapacity po 1 600 nabíjacích cykloch.

Pripomeňme si, že aj spoločnosť Oppo na seba upozornila počas výstavy MWC 2022 v Barcelone, kedy odhalila niektoré špecifikácie o vlastnom 240 W nabíjaní. Jej SuperVooc technológia dokáže batériu s kapacitou 4 500 mAh nabiť z 0 % na 100 % len za 9 minút

Oppo 240 W nabíjanieZdroj: GizChina
240 W nabíjanie od Oppo

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.