Onedlho ho predstaví spoločnosť Realme.

Počiatky USB-C portu siahajú až do roku 2014, kedy sa pravdepodobne udiala jedna z najvýznamnejších zmien v nabíjaní a rýchlostiach prenosu údajov. Tento štandard už podporujú takmer všetky mobilné telefóny, tablety, notebooky, ale aj príslušenstvo a umožňuje prenášať dáta, obraz a napájanie prostredníctvom jedného kábla. Aj v tejto oblasti však môžeme badať neustály vývoj, o ktorom nás čoskoro opäť presvedčí aj značka Realme.

Portál GSMArena upozornil na blížiace sa podujatia spoločnosti, na ktorom bude predstavený model GT Neo5. Ten sa tak o niekoľko dní stane oficiálne prvým telefónom s 240 W rýchlym nabíjaním. Predstavenie prebehne už 9. februára v Číne o 14:00 miestneho času

Realme GT5 NeoZdroj: GSMArena
Realme GT5 Neo

Zdroj informuje, že o telefóne je síce známych pomerne málo oficiálnych informácií, avšak objavilo sa niekoľko únikov, ktoré čo to o tejto novinke prezrádzajú. Predpokladá sa, že GT Neo5 bude poháňaný čipsetom Snapdragon 8+ Gen 1, pričom nie je vylúčené, že bude na trh uvedená aj verzia s čipsetom Dimensity 8200, ktorá bude podporovať iba 150 W rýchle nabíjanie. 

Iné zdroje naznačujú, že telefón by mal do svojej výbavy dostať 50 Mpx hlavný fotoaparát so snímačom IMX890 a OIS. Údajne ide o totožný fotoaparát, ktorý sa objavil už v modeloch Find N2 a Reno9 Pro+. AMOLED displej bude mať mať pravdepodobne 6,7-palca a obnovovacia frekvencia sa zastaví na hodnote 144 Hz. Rozlíšenie by malo byť netradičných 2772 × 1240 pixelov.

Pripomeňme, že prvé správy o 240 W nabíjaní sa objavili ešte v polovici roka 2021. Je tak vidieť, že aj v technologickom svete sa niektoré veci jednoducho nedajú urýchliť a vyžadujú si svoj čas. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.