Oba tituly sú so sci-fi tematikou a zožali dobré hodnotenia od hráčov.

Majú spoločné to, že sú svojím spôsobom simulátory a odohrávajú sa vo fiktívnom svete. Dva veľké herné hity, mačacia adventúra Stray a rozsiahla vesmírna záležitosť No Man’s Sky, sa dostávajú na počítače Mac od Apple.

To, že nejde len tak o ledajaké tituly, dokazuje aj ich hodnotenie v hernom obchode Steam. V prípade Stray je 97 percent všetkých hráčskych recenzií pozitívnych a 96 percent aktuálnych je tiež priaznivých. No Man’s Sky má 75 percent aktuálnych recenzií pozitívnych a 87 percent všetkých.

Stray je dobrodružná hra z pohľadu tretej osoby s mačkou v hlavnej úlohe, ktorá sa odohráva uprostred detailných, neónmi osvetlených uličiek rozpadajúceho sa futuristického mesta a temných prostredí jeho špinavého podzemia. So svojou mačacou hernou postavou sa ním túlate, bránite sa pred nepredvídateľnými hrozbami a riešte záhady tohto nehostinného miesta obývaného zvedavými droidmi, ale aj nebezpečnými tvormi. Presný dátum vydania Stray na Mac zatiaľ nie je známy, ale bude vyžadovať procesory M1, prípadne M2 od Apple.

V No Man’s Sky hráč preskúmava rozľahlý vesmír, objavuje nové planéty a zvláštne tvory na nich, obchoduje, bojuje či sa proste len snaží prežiť v nehostinnom prostredí. Zaujímavosťou je, že hra pri vydaní v roku 2016 bola celkom sklamaním a nenaplnila očakávania hráčov, ale autori to s ňou nevzdali, stále ju vylepšovali a pridávali nový obsah, takže dnešný No Man’s Sky je od pôvodného titulu dosť odlišný (samozrejme, v dobrom).

No Man’s Sky je od 1. júna dostupná na Steame a čoskoro by mala pribudnúť aj do Mac App Store. Táto hra by v pondelok na vývojárskej konferencii WWDC mala byť pravdepodobne ohlásená aj na náhlavnú súpravu Reality Pro, ktorú sa výrobca chystá predstaviť. Nie je vylúčené, že sa k nej pridá aj Stray.

Zdroje: 9to5mac.com, Engadget.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.