Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nikon na veľtrhu CES predstavil dva nové profesionálne teleobjektívy so zoomom: AF-S NIKKOR 120 – 300 mm f/2,8 E FL ED SR VR pre fotoaparáty DSLR a NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S pre mirrorless fotoaparáty Nikon Z. Tieto odolné teleobjektívy so zoomom posúvajú latku v oblasti konštrukcie objektívov a poskytujú optický výkon ekvivalentný objektívom s pevnou ohniskovou vzdialenosťou.

Či už fotografujete na športových podujatiach alebo vonku v noci, objektív AF-S NIKKOR 120 – 300 mm f/2,8E FL ED SR VR vyniká svojou mimoriadnou rozlišovacou schopnosťou a výkonom automatického zaostrovania. Tento pozoruhodný objektív tiež predstavuje zavedenie očakávaného rozsahu ohniskových vzdialeností. Fotografi používajúci digitálne jednooké zrkadlovky, ktorí chcú fotografovať s ohniskovou vzdialenosťou 300 mm, sa už nemusia viazať na jednu ohniskovú vzdialenosť. Rovnako nemusia riskovať zníženie optického výkonu pri použití objektívu so zoomom s pripojeným telekonvertorom.

AF-S NIKKOR 120 – 300 mm f/2,8E FL ED SR VR

Vysoko svetelný plnoformátový objektív NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S je druhým objektívom zo základnej trojice objektívov pre systém mirrorless od spoločnosti Nikon, ktorý bude onedlho uvedený. Či už fotografujete šport, udalosti alebo reportáže, tento teleobjektív so zoomom z radu S je vhodný pre všetky situácie pri snímaní statických snímok alebo videosekvencií. Zaostrovanie je rýchle, plynulé a nehlučné. Ostrosť je vynikajúca v celom obrazovom poli – dokonca aj pri snímaní s plne otvorenou clonou. Pri snímaní videosekvencií je zmena uhla záberu pri zaostrovaní úplne eliminovaná.

NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S

Oba tieto objektívy predstavujú krok vpred v oblasti optického výkonu a využívajú nové sklo SR od spoločnosti Nikon a ED sklo na potlačenie farebnej chyby. Výsledkom sú významne zredukované aberácie a starostlivo korigované ťažšie regulovateľné modré svetlo (krátke spektrum vlnových dĺžok). Obrázky sú ostrejšie ako kedykoľvek predtým a kontrast je výnimočný.

Dirk Jasper, produktový manažér z Nikon Europe, uvádza: „Vďaka doteraz najpokročilejšej optickej konštrukcii zo všetkých objektívov so zoomom od spoločnosti Nikon tieto nové teleobjektívy so zoomom nastavili nový štandard pre profesionálny výkon objektívov. Inteligentná ergonómia od spoločnosti Nikon a rozsiahle utesnenie proti poveternostným vplyvom dotvárajú celkový obraz: nech fotografujete čokoľvek, budete pripravení zájsť ďalej.“

AF-S NIKKOR 120 – 300 mm f/2,8E FL ED SR VR

Profesionálny teleobjektív so zoomom a bajonetom Nikon F. Pokrýva všestranný rozsah ohniskových vzdialeností 120 – 300 mm pri konštantnej svetelnosti f/2,8.
Plynulé a presné automatické zaostrovanie. Výkon, ktorý sa vyrovná objektívom s pevnou ohniskovou vzdialenosťou, dokáže udržať krok s rýchlo alebo nepravidelne sa pohybujúcimi objektmi. Elektromagnetická clona zaručuje presné expozície pri vysokých frekvenciách snímania.
Pokročilá optická konštrukcia. 25 prvkov v 19 skupinách s prvkami z ED skla a skla SR od spoločnosti Nikon, ako aj antireflexnými vrstvami ARNEO a Nano Crystal Coat. Farebná chyba, koma, reflexy a závoj sú starostlivo potlačené.
Neotrasiteľná stabilizácia obrazu. Stabilizácia obrazu (VR) od spoločnosti Nikon poskytuje výhodu štyroch stupňov EV, a to dokonca aj pri použití telekonvertora.
Renomovaná ergonómia od spoločnosti Nikon. Programovateľné funkčné tlačidlá, jednoduchá zmena medzi vodorovnou a zvislou orientáciou a ďalšie funkcie.
Integrovaná pätka na statív. Smeruje k prednej časti objektívu na dosiahnutie optimálneho vyváženia a pohodlnejšieho prenášania.
Odolná konštrukcia. Vďaka pevnej konštrukcii a rozsiahlemu utesneniu je tento objektív pripravený na terénne podmienky za každého počasia.

AF-S NIKKOR 120 – 300 mm f/2,8 E FL ED SR VR – začiatok predaja: február 2020, cena: 10 399 €

NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S

Profesionálny teleobjektív so zoomom s bajonetom Nikon Z. Pokrýva všestranný rozsah ohniskových vzdialeností 70 – 200 mm pri konštantnej svetelnosti f/2,8.
Vynikajúci výkon. Ostrosť a kontrast sú výnimočné v celom obrazovom poli. Zaostrovanie je plynulé, rýchle a nehlučné.
Pokročilá optická konštrukcia. 21 prvkov v 18 skupinách s prvkami z ED skla a skla SR od spoločnosti Nikon, ako aj antireflexnými vrstvami ARNEO a Nano Crystal Coat. Farebná chyba, koma, reflexy a závoj sú starostlivo potlačené.
Pripravený pre video. Zmena uhla záberu pri zaostrovaní je úplne eliminovaná a stabilné ovládanie clony poskytuje prirodzenú zmenu expozície naprieč celou scénou.
OLED informačný displej objektívu. Umožňuje rýchlo skontrolovať clonu, zaostrenú vzdialenosť, presnú ohniskovú vzdialenosť, citlivosť ISO a hĺbku ostrosti priamo na objektíve.
Fn tlačidlo. Fn tlačidlu na objektíve môžete priradiť až 21 rôznych funkcií: od uzamknutia automatického zaostrovania cez meranie až po bracketing atď.
Pracovný objektív: Odolná a kompaktná konštrukcia s rozsiahlym utesnením chráni objektív pred prachom a vlhkosťou.

NIKKOR Z 70 – 200 mm f/2,8 VR S – začiatok predaja: február 2020, cena: 2 599 €