Digitálne vzdelávanie mladej generácie, multigeneračné tímy, sila vzdelávacej kultúry, prípadové štúdie o LMS systémoch ale aj umelá inteligencia – to všetko odznelo na konferencii e-learnmedia CAFÉ 2019. VBratislave sa stretla špička vodbore, aby ukázala množstvo tipov atrikov, ako pomocou digitálnych technológií posunúť vzdelávanie a rozvoj zamestnancov na vyššiu úroveň.

„Myslím, že tento rok sa nám podarilo zostaviť veľmi zaujímavý program, plný inšpiratívnych spíkrov, ktorí účastníkom konferencie z rozličných sfér biznisu porozprávali, ako prepájať rozvoj, vzdelávanie a digitálne technológie,“ zhodnotil podujatie Juraj Gabrhel, CEO spoločnosti e-learnmedia. „Mňa osobne veľmi teší, že v tomto svete vzdelávania a rozvoja sa čoraz viac začína riešiť otázka samotného vzdelávajúceho sa a ako vzdelávanie urobiť relevantné a atraktívne priamo pre študujúceho,“ dodal.

Na konferencii bol vyzdvihnutý význam a sila vzdelávacej kultúry a jej vplyv na organizáciu. Oddelenie vzdelávania a rozvoja by malo byť partnerom pre biznis a ľudí učiť len to, čo skutočne potrebujú a čo firme prináša hodnotu.

Ďalšou dominantnou témou bolo vzdelávanie štyroch generácií zamestnancov stretávajúcich sa dnes na pracovisku. Objasnili sa problémy, ktoré môžu vzniknúť, a hovorilo sa o potrebe tvoriť multigeneračné tímy.

Na generačnú tému nadviazala myšlienka projektu na podporu vzdelávania mladých ľudí v oblasti digitálnych zručností. Je to projekt, ktorý vzdeláva učiteľov informatiky, aby boli schopní pripraviť novú generáciu na budúcnosť, v ktorej digitálne zručnosti budú zohrávať veľkú rolu.

Na e-learnmedia CAFÉ odznela aj prípadová štúdia, ktorá priniesla poslucháčom praktické skúsenosti so zmenou LMS (systému pre manažment vzdelávania) a priblížila im proces implementácie v organizácii.

Konferenciu uzavrel príspevok s najväčším nádychom budúcnosti. Zúčastnení sa oboznámili s možnosťami umelej inteligencie, ktorá má široké využitie v rámci HR procesov v organizácii.

Spoločnosť e-learnmedia zorganizovala už deviaty ročník konferencie o digitálnom vzdelávaní
e-learnmedia CAFÉ, ktorá priviedla na jedno miesto vyše 100 profesionálov z oblasti vzdelávania a rozvoja. Počas dňa plného odborných prezentácií mohli účastníci načerpať inšpiráciu, zdieľať navzájom svoje skúsenosti a zároveň nadviazať nové kontakty a obchodné partnerstvá.

Podrobnejšie informácie o témach a prezentáciách konferencie si môžete prečítať v blogovom článku od e-learnmedia.

Značky: