Zatiaľ nie je jasné, či je dôvodom koronavírus, ale je to pravdepodobné.

Portál Ars Technica priniesol informáciu o zrušení hernej výstavy E3 2020. Tá sa mala uskutočniť v júni v Los Angeles, tak, ako aj počas predošlých rokov. Zrušenie aktuálneho ročníka potvrdili portálu viaceré zdroje z asociácie ESA, ktorá E3 organizuje a v podobnom duchu sa niesol aj príspevok na sociálnej sieti Twitter od herného vydavateľa Developer Digital.

ESA by mala podľa dostupných informácií oficiálne ohlásiť zrušenie E3 2020 v najbližších dňoch. Zatiaľ nie je známa konkrétna príčina, logicky sa však špekuluje, že dôvodom bude koronavírus.

Faktom však je, že americkú hernú výstavu v posledných rokoch opustilo čoraz viac dôležitých vystavovateľov. Najväčšou stratou je spoločnosť Sony, ktorá na E3 nevystavovala ani v roku 2019 a svoju účasť odmietla aj tento rok. Rok 2020 je pritom pre Sony kriticky dôležitý, nakoľko koncom roka uvedie na trh novú hernú konzolu PlayStation 5.

Počas posledných rokov sa tiež snažili osamostatniť aj vydavatelia, ako je Activision-Blizzard, EA či Nintendo.

Zdroj: Ars Technica

Prečítajte si aj:

Ženevský autosalón je zrušený! Dôvodom je Korona vírus

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit