Ak pravidelne strácate doklad o nákupe, alebo čas hľadaním v stolíku plnom blokov, mobilná aplikácia eBlok je určená práve pre vás.

Aplikácia šetrí čas a odbremení vás od hľadania pokladničných dokladov, ktorých častokrát máte doma desiatky. Nemusíte sa ani báť, že vám doklad po čase vybledne. V aplikácii si zadáte k blokom názov, cenu, dátum nákupu či dĺžku záruky. Pre lepšie triedenie sú ponúknuté štítky pomocou ktorých viete bloky kategorizovať. Dlhé číslo DKP za vás aplikácia rozpozná automaticky.

Čo na to slovenská legislatíva?

V rámci Slovenskej republiky sú predajcovia povinní prijať pokladničný blok, ktorý bol odfotený pomocou aplikácie eBlok v prípade uplatňovanie reklamácie.

V zmysle platnej a účinnej legislatívy Slovenskej republiky platí, že eBlok predstavuje hodnoverný a dostatočný doklad a spĺňa všetky predpoklady pre riadne uplatnenie prípadnej reklamácie vašich tovarov. Z tohto dôvodu by predajcovia nemali vašu reklamácie odmietnuť len preto, že ste im nepredložili originál pokladničného bloku. Vyjadrenia právnikov si môžete prečítať na tomto odkaze.

Aplikácia eBlok je dostupná pre mobilné platformy Android a iOS. Stiahnuť si ju môžete na odkazoch nižšie:

Google Play
App Store

Zdroj: eBlok

Prečítajte si aj:

Google Správy dostali veľkú aktualizáciu. Pomôžu ľahšie sa zorientovať v záplave informácií

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.