Relevanciu a dôveryhodnosť článkov a médií vyhodnocuje pokročilá umelá inteligencia.

V dnešnej dobe sme zaplavovaní zo všetkých strán najrôznejšími informáciami, ktoré len málokto z nás dokáže efektívne triediť. Okrem bežných správ sa objavujú v poslednej dobe čoraz viac aj falošné správy, ktoré nie je zrovna ľahké vždy správne zatriediť. S výberom relevantných a dôveryhodných správ teraz dokáže pomôcť najnovšia verzia aplikácie Google Správy.

Aplikácia pracuje na Androide aj iOS až v 127 krajinách sveta, vrátane Slovenska a slovenčiny. Jednoducho sa tak môžeme zorientovať aj v správach zo Slovenska. V základe aplikácia používateľovi vyberie najdôležitejšie správy z domova, zo sveta či ekonomiky. Každý používateľ si následne môže nastaviť a upraviť zdroje podľa seba a rovnako aj hodnotiť jednotlivé správy. Umelá inteligencia tak bude vedieť postupne zobrazovať relevantnejšie správy.

Skvelou možnosťou novej verzie aplikácie je aj sekcia v ktorej sa používateľ vie dozvedieť viac o jednotlivých témach. Nie je tak problém nájsť napríklad všetky relevantné správy zaradené do témy Iránskej dohody. Google však túto funkciu rozširuje a posúva na novú úroveň. V aplikácii sa nachádzajú k jednotlivým témam aj relevantné tweety či videá z YouTubu.

Nové Google Správy stoja jednoznačne za vyskúšanie. Donedávna sa netešili veľkej popularite, no práve posledná aktualizácia z nich tvorí mocný nástroj na udržanie sa v obraze.

Google Play
App Store

Zdroj: AndroidAuthority, Google Blog

Značky: