Je to telefón s najkrajším dizajnom?

Motorola je známa svojou bohatou ponukou zariadení strednej triedy, avšak v sérii Edge je možné nájsť veľmi výkonné a dobre vybavené modely, ktoré sú skvelou alternatívou k najlepším smartfónom na trhu. Hoci modely Motorola Edge ponúkajú vo viacerých oblastiach skutočne mimoriadne dobrú výbavu, tak sú zároveň o niečo lacnejšie, ako TOP modely od Samsungu a ďalších výrobcov Android smartfónov. Tento rok sa očakáva príchod vlajkového modelu Motorola Edge 50 Pro, takže teraz je ten správny čas, keď sa môžeme pozrieť nielen na technické parametre, ale aj dizajn tohto očakávaného telefónu. 

Rendery, ktoré zverejnil portál AndroidHeadlines však naznačujú, že model Edge 50 Pro bude evolúciou svojho predchodcu. Dizajn tohto telefón je veľmi uhladený, prepracovaný, ponúka zakrivenú zadnú časť aj displej, ale aj veľmi vkusne začlenený modul s fotoaparátmi. Zdroj informuje, že k dispozícii budú tri farebné verzie – čierna, fialová a strieborná s luxusnou textúrou umelej kože na zadnej strane.

Modul s fotoaparátmi je skutočne veľmi vkusný, avšak nezostáva to iba pri jeho dizajne. Úniky naznačujú, že vo výbave modelu Edge 50 Pro sa budú nachádzať tri fotoaparáty. Zaujme predovšetkým hlavný s rozlíšením 50 Mpx a svetelnosťou u f/1.4. Vo výbave by nemal chýbať ultraširokouhlý fotoaparát a teleobjektív s 6× optickým priblížením. Tieto tri fotoaparáty by mali dopĺňať aj prvky výbavy pre dosiahnutie čo najkvalitnejších fotografií. Nemalo by tak chýbať laserové automatické zaostrovanie a optická stabilizácia obrazu. 

Vlajkovým parametrom budú prispôsobené aj rozmery displeja. 6,7-palcový OLED panel s obnovovacou frekvenciou až 165 Hz bude iba čerešničkou na torte. Edge 50 Pro bude vybavený aj vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB RAM a internou pamäťou na úrovni aspoň 256 GB. Vysoký výkon udrží v chode 4 500 mAh batéria s podporou 125 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania. Do výbavy sa podľa očakávania dostanú aj viaceré prvky umelej inteligencie.

Zdá sa, že aj tento rok sa zopakuje stratégia spoločnosti, pretože sa očakáva, že model Edge 50 Pro bude najskôr predstavený v Číne pod označením Motorola X50 Ultra. Na oficiálny dátum predstavenia modelu Motorola Edge 50 Pro si však budeme musieť ešte chvíľu počkať. Je však možné, že na trhu sa objaví už budúci mesiac.

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.