Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Elektrifikácia sa nevyhýba ani dvojkolesovým vozidlám ako sú bicykle, kolobežky či motorky, a tak sa v ponukách stále častejšie objavujú modely bez spaľovacieho motora.

Iste, tradiční motorkári budú okamžite namietať, že bez typického zvukového prejavu to nie je ono, no aj elektrické jednostopové vozidlo sa vám dokáže postarať o kopec zábavy. Elektrické kolobežky s dostatočne veľkou batériou totiž môžete pokojne zobrať aj za hranice mesta.

elektrické kolobežky pre dospelýchZdroj: elements.envato.com

Elektrická kolobežka nemusí byť iba prostriedkom stvoreným na prepletanie sa mestskými ulicami. Môže mať podobu vzdialene pripomínajúcu legendárne motocykle a poskytovať vám nečakaný komfort. Všetko to funguje podobne ako elektrické bicykle – doma nabijete, pred domom zapnete, usadíte sa na mäkké pohodlné sedadlo a vydáte sa objavovať okolie, akurát vôbec nemusíte šliapať do pedálov a príjemným bonusom, že všetko prebieha bez akéhokoľvek smradu, hluku či spalín. Oproti bublajúcim motorom veľkých Harleyov je to síce rozdiel, no doba už tiež pokročila. Takéto jednostopové vozidlo vás bude stáť desatinu toho, čo veľká motorka, nevraviac o tom, že nepotrebujete ani vodičský preukaz.

Elektrobicykel v mesteZdroj: elements.envato.com

Snáď tým najlepším príkladom sú „elektro choppre“ s označením Citycoco chopper, ktoré si po celom svete získali srdcia mnohých priaznivcov modernej mobility. Ich srdcom je elektromotor s výkonom nad 2 000 W v zadnom kolese, ktorý vás poteší svojou bleskovou akceleráciou. Sekunduje mu dostatočne veľká batéria, ktorá vám vďaka dojazdu nad 50 km umožní bezstarostne absolvovať aj dlhšie jazdy.